Als nummer zes van de Eredivisie leek NEC de beste kans te maken op winst in de play-offs, maar het ging helaas gelijk al mis. Go Ahead Eagles was te sterk tegen een onherkenbaar NEC (1-2). Een aangeslagen Bram Nuytinck sprak na afloop van het duel met ForzaNEC.

Na het laatste fluitsignaal stortte de aanvoerder ter aarde. Daar bleef hij even zitten, met zijn hand voor zijn gezicht. “Het is echt gewoon een enorme klap. Je hebt zo ’n goed jaar gehad, je speelt zo goed voetbal. Alles wat je het jaar hebt gedaan, dat kwam er vandaag gewoon niet uit. Het voetbal niet, de druk zetten niet, kansen creëren niet, slordig zijn. De wedstrijd niet over kunnen nemen, ook als je 1-0 voorkomt.”

Alhoewel achterin met man en macht verdedigd werd, kreeg Go Ahead aardig wat kansen. “We gaven te veel weg, alleen ik vond van de verdedigers en ook Jasper (Cillessen, red.) dat we er echt alles aan deden. We hebben nog best veel gered. Dit was echt het team, want we zakten gewoon te veel in.”

“Daar baal ik enorm van. Want als wij gewoon wel ons spel hadden gespeeld en echt vooruit gaan, dan moet je hier gewoon winnen.” Na die 1-0 leek het de goede kant op te vallen voor de Nijmegenaren, mede ook door de steun van het publiek. “Dat had ik ook. We konden de wedstrijd omdraaien, maar we zakten te ver terug.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Geweldig seizoen?

Voorafgaand aan het duel vertelde Nuytinck dat hij al eens na had gedacht over hoe het seizoen omschreven moet worden als de play-offs niet door NEC zouden worden gewonnen. De aanvoerder zei toen dat het hoe dan ook een geweldig seizoen is geweest. “Dat vind ik nog steeds, maar dit is een enorme deceptie. Je had zoveel meer gewild en gehoopt. Misschien ook wel verdiend.”

“Ook de spelers van Go Ahead zeiden het: ‘laten we eerlijk zijn, jullie waren gewoon echt de best voetballende ploeg, na de top 4, top 5. En jullie hebben echt een geweldig seizoen gedraaid’. Maar dit zijn de play-offs. Eén wedstrijd iets minder spelen en je ligt eruit”, verzucht de aanvoerder.

In de kleedkamer na afloop was het vanzelfsprekend stil. “Op een gegeven moment heeft Lasse en de trainer wat gezegd en Lasse zei van, jongens, we moeten trots zijn op onszelf. We hebben een fantastisch seizoen gespeeld en we hebben het zo goed gedaan. Iedereen is trots op ons. En als je ziet wat wij gedaan hebben dit jaar, is dat voor NEC begrippen echt iets fantastisch.”

Dat voelt alleen nog even niet zo. “Ik ben enorm trots, maar dat was al maanden omdat wij zo goed daar bezig waren. Dus de trots zit er altijd wel. Alleen die knal die we krijgen, die is heel erg en dat doet gewoon pijn”, besluit Nuytinck.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers