Saïdi Ntibazonkiza heeft zaterdagavond puntverlies voorkomen tegen Sparta Rotterdam door in de laatste minuut de 1-0 binnen te schieten. NEC had de hele wedstrijd wel kansen gekregen, maar wist die niet te verzilveren. Toen alle hoop al was vervlogen in De Goffert werden toch nog de belangrijke drie punten binnengehaald.
Er viel zaterdagavond maar weinig te genieten in De Goffert. Het was duidelijk te zien dat er twee ploegen op het veld stonden die niet wilden verliezen. Sparta gokte vooral op de counter en NEC maakte een zenuwachtige indruk waardoor aanvallen maar weinig vloeiend liepen. In de eerste helft was Bas Sibum gevaarlijk met een kopbal die goed van de lijn werd gehaald door Donovan Slijngard en Aleksander Seliga had een goede redding op een kopbal van Saïdi Ntibazonkiza.
Sparta kwam er vooral in de tweede helft een paar keer goed uit, maar wist de kansen ook niet te benutten en zag een goed schot van Charles Dissels voor de lijn worden weggewerkt. NEC probeerde ook de belangrijke voorsprong te pakken te krijgen, maar Saïdi wist de bal zelfs op twee meter van het doel over te koppen. In de laatste minuut van de blessuretijd bewees de kleine Burundees toch weer zijn waarde. De aanvaller kreeg in het zestienmetergebied de bal voor zijn voeten en schoot toch de verlossende 1-0 binnen.
Zie hier de sfeerfoto’s van Rob Koppers.