Bij FC Emmen zal men nog flink wat beeldmateriaal van NEC moeten bekijken om donderdag goed beslagen ten ijs te komen in de heenwedstrijd van de nacompetitie. Trainer Dick Lukkien zat zondag namelijk bij Vitesse – Roda JC en assistent René Grummel bij Go Ahead Eagles – Sparta.

Daar heeft Emmen weinig aan gehad. Roda is zeventiende geworden en speelt donderdag tegen Helmond Sport, terwijl Sparta won en daardoor al veilig is. "Je maakt vooraf een inschatting", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. "Voor mijn gevoel had Roda de meeste kans om op plek zestien te eindigen, maar het mooie aan voetbal is dat het onvoorspelbaar is. We hebben een goede band met Heerenveen en wisten vooraf al dat we makkelijk de beelden konden krijgen."

LEES OOK: FC Emmen heeft degelijk seizoen achter de rug

Lukkien ziet dat NEC beter is gaan spelen sinds het ontslag van Peter Hyballa. "Na de aanstelling van Ron de Groot en Patrick Pothuizen is er nieuw elan in de ploeg gekomen, maar het is nog steeds een ploeg die in zwaar weer zit. Ze hebben alles op alles gezet om de nacompetitie te ontlopen, dus ze zullen denk ik wel een vervelend gevoel hebben. Volgens mij moeten wij daar gebruik van maken. Wij mogen, NEC moet."

Foto: Screenshot Youtube