Zoals vele NEC supporters weten, is op 15 november 1900 ons NEC opgericht. Een datum waar tot vorig jaar alleen ieder lustrum bij stil gestaan wordt. 
Twee jaar geleden werd stichting de Bloedkuul opgericht. Een stichting die zich ontfermt over het culturele erfgoed van NEC. Niet alleen het uitdragen van de rood groen zwarte historie, maar ook vele bijzondere artikelen hebben zij in hun verzamelingen. 
In 2013 werd voor het eerst een NEC kenner quiz georganiseerd op deze bijzondere datum. Gisteren vond alweer de tweede editie plaats. Meer dan honderd aanwezigen speelden mee in 4 ronden met 60 meerkeuze- en open vragen. Alles werd audiovisueel ondersteund met historische foto’s en video’s of attributen die ook daadwerkelijk getoond werden. Gespeeld werd er met stemkastjes en tussenstanden werden op professionele wijze getoond. De hele avond werd, belangeloos, uitstekend gepresenteerd door Jochem van Gelder met techniek die ook gratis beschikbaar werd gesteld door Peter en Ans Schaap. 
Uren werk moet er in de voorbereiding gezeten hebben. Welke 13 Belgen speelden ooit voor NEC? Welke tegenstanders versloeg NEC in de Air Miles Cup in 1997? Welke speler gaf de assist op Collins John voor zijn goal tegen Udinese? Welke topscorers had NEC sinds 2000? Aan welke stadswerkers heeft NEC het balkenshirt te danken? Maar ook vele vragen over elftallen, spelers uit de jaren 50 tot 90. 
Veel supporters hebben gisteren een leuke avond gehad door de inspanningen van de Bloedkuul. Een quiz die veel meer aandacht onder andere supporters verdient, maar vooral ook een stichting die geprezen mag worden voor hun inspanningen. Volgend jaar vindt ongetwijfeld een nieuwe quiz plaats. Noteer zondag 15 november 2015 alvast in uw agenda!