Koki Ogawa is opgeroepen voor het nationale elftal van Japan. De spits van NEC werd eerder dit jaar voor de tweede keer bij de selectie gehaald van ‘de blauwe Samurai’ en mag zich nu weer melden.

Japan speelt op 6 en 11 juni in de WK-kwalificatie tegen Myanmar en Syrië. Japan gaat aan de leiding in de poule, met vier zeges uit evenveel wedstrijden. Syrië volgt op vijf punten van de Japanners.

Ogawa maakte in 2019 zijn debuut voor zijn land en hoe. Hij maakte direct een hattrick tegen Hongkong. Sindsdien werd de spits echter niet meer opgeroepen, tot dit seizoen. Bij NEC liet de Japanner zien dat hij het doelpunten maken zeker niet verleerd is, waardoor hij zich in maart weer mocht melden bij de nationale ploeg.

Tegen Noord-Korea werd er met 1-0 gewonnen en viel Ogawa in de 81e minuut in voor Feyenoord-spits Ayase Ueda. De daaropvolgende interland, uit in Noord-Korea, werd afgelast wegens een virus in de Japanse selectie, zo meldden Noord-Koreaanse autoriteiten destijds. Daarom mochten zij het land van de tegenstander niet betreden.

Foto: Orange Pictures