Het is nog niet bekend met welke trainer NEC het seizoen zal afmaken. De club stelde dinsdag trainer Jack de Gier en assistent Patrick Pothuizen op non-actief en gaat de komende dagen kijken naar ‘de invulling voor het hoofdtrainerschap’.

Adrie Bogers lijkt de meest logische optie voor de Nijmeegse club. Hij stond eerder al een half jaar aan het roer en werd begin 2018 vervangen door Pepijn Lijnders. Sindsdien is hij assistent-trainer. Bogers heeft tevens de vereiste papieren.

Een andere gegadigde is mr. Interim Ron de Groot. De clubman schoot NEC al meerdere keren te hulp als tussenpaus, de laatste keer in het seizoen 2016/17 na het ontslag van Peter Hyballa. De Groot is nu trainer van Jong NEC. Hij heeft eerder wel aangegeven niet meer als hoofdtrainer te willen instappen.

Misschien dat Rogier Meijer ook een optie is. De voormalig middenvelder van De Graafschap heeft nu de onder 19 van NEC onder zijn hoede en bereikte met die ploeg de kampioenspoule. Meijer heeft alleen niet de vereiste papieren om hoofdtrainer te worden. NEC zou hiervoor dispensatie kunnen aanvragen.

Foto Rob Koppers