Woensdag werd bekend dat NEC alle huurachterstand voor het Gofferstadion aan de gemeente Nijmegen heeft voldaan. Daarnaast betaalde de club ook een bedrag van 1,7 miljoen om de huurperiode tot en met 2013 te overbruggen. Wethouder Floris Tas reageerde in De Gelderlander verheugd met de actie van de Nijmeegse club: ”Er is geen enkele andere voetbalclub in het land, die zijn huur vooruitbetaalt, zeker niet voor twee jaar.”
Ondanks het goede initiatief van NEC is de club nog lang niet gezond. ”Daar hebben we nog een paar jaar voor nodig. We moeten nu niet meer uitgeven dan we binnenkrijgen. Bovendien moeten we voldoende geld in kas hebben om de lening terug te betalen. De eerste aflossingstermijn is al de komende zomer”, vertelt NEC-directeur Jacco Swart op de website van de club.
Sinds september vorig jaar betaalde NEC al niet meer voor het gebruik van het stadion. Via een saneringsoperatie probeert de Nijmeegse club uit de financiële malaise te komen. Er is het afgelopen jaar fors gesnoeid in de begroting. Verder heeft NEC met de gemeente een deal gesloten over de afkoop van het terugkooprecht voor de multifunctionele clubaccommodatie De Eendracht. De laatstgenoemde deal leverde NEC afgelopen maand, na een stevig politiek debat, een bedrag van 2,2 miljoen euro op.
Bron: Voetbalzone