De Gelderse derby NEC – Vitesse belooft dit seizoen een hele speciale editie te worden. Een unieke samenwerking tussen N.E.C, alle aangesloten supportersgroeperingen (de Supportersvereniging, HKN, Legio Noviomagum, Zifo, ForzaNEC.nl, De Trouwe Honden, Radio Rood, Zwart, Groen) en de business clubs OSRN (Ondernemers Sociëteit Regio Nijmegen), Business Friends en Jupla heeft geleid tot een aaneenschakeling van festiviteiten, die 50 uur voorafgaand aan de aftrap zullen plaatsvinden. Vanwege het 50 jarig bestaan van de Supportersvereniging NEC is gekozen voor de countdown van 50 uur. Ook roepen alle groeperingen hun achterban op om zichtbaar als NEC-supporter naar de wedstrijd te komen.
Op vrijdag 14 oktober wordt om 10.30 uur het startschot gegeven voor de “countdown” naar de grootste derby van Nederland. Het programma ziet er vanaf dat moment in hoofdlijnen als volgt uit:
Vrijdag 14 oktober
– Om 10.30 uur (nog 50 uur tot aan de derby) vindt het digitale startschot plaats van de derby countdown.
– Vanaf 13.30 uur (nog 47 uur tot aan de derby) is iedereen van harte welkom in Brasserie “De Eendracht” voor de persconferentie, waarin trainer Alex Pastoor vooruitblikt op de derby .
– Tussen 17.00 en 19.00 uur (nog 43,5 uur naar de derby ) is iedereen uitgenodigd voor de derby- borrel in de Brasserie, waar de OSRN alle gasten trakteert op een drankje. Er zijn interviews met oud spelers over hun derby ervaringen, er is een kennisquiz om de derby kenners van NEC te testen en er wordt gezellige muziek gedraaid door Radio 024 (voorheen: Radio Rood, Zwart, Groen).
Zaterdag 15 oktober
– Tijdens de laatste training voor de wedstrijd om 10.30 uur (26 uur voor de derby) zullen Legio Novio magum en de HKN met een indrukwekkende sfeeractie de selectie een hart onder de riem steken om ze daarmee nog meer te motiveren voor de derby.
– Vanaf 12.30 uur (nog 24 uur tot aan de derby) is de Brasserie en het voorplein het toneel voor de gehele familie. Er staan diverse activiteiten op het programma, waaronder wederom een NEC kennisquiz met medewerking van diverse oud-NEC helden en diverse attracties voor de kinderen. Bovendien maken alle supporters samen een reusachtig spandoek als aanmoediging voor de spelers. De middag eindigt om 16.00 uur.
– Vanaf 20.30 uur (nog 16 uur tot aan de derby) organiseert de HKN in Goffertzicht een speciale Derby-night waarvoor iedereen is uitgenodigd.
Zondag 16 oktober
– De wedstrijddag staat natuurlijk bol van de sfeeracties in en rondom het stadion. De Supportersvereniging is vanaf 10.30 uur (nog 2 uur tot aan de derby) gastheer op Multifunctioneel Sportcomplex “De Eendracht” voor een speciale warming-up met Live DJ. Alle supporters zijn welkom.
– Voor aanvang van de wedstrijd zal de derby stemming er goed worden ingebracht met onder meer muziek en sfeeracties van Zifo, Legio, de HKN en de Supportersvereniging, zowel op de tribunes als op
het veld. We roepen iedereen op om tijdig naar het stadion te komen en om zichtbaar te zijn als NEC-supporter.
– Na afloop van de derby organiseert de Supportersvereniging een mooi supportersfeest in De Eendracht (voor leden en introducées).
Jacco Swart: “Het is prachtig dat de supporters samen met de club en alle sponsoren de handen ineen hebben geslagen om een unieke derby-sfeer neer te zetten. Voor velen is het natuurlijk “de wedstrijd” van het jaar en het is geweldig om te zien hoe er samengewerkt wordt om niet alleen op de wedstrijddag, maar ook de dagen ervoor toe te leven naar dezespannende derby. We hebben wat betreft prestaties een slechte serie achter de rug. Ik geloof dat alle supporters samen als 12de man echt het verschil kunnen maken. Laten we met z‟n allen volledig achter NEC gaan staan en ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke derby wordt. Het zou fantastisch zijn als iedereen in het „rood, zwart en groen‟ naar de derby komt.”