Stef Nijland wordt dit seizoen door NEC gehuurd van PSV, maar het avontuur in Nijmegen dreigt op een fiasco uit te lopen voor de 23-jarige aanvaller. De geboren Fries begon het voetbaljaar nog wel als basisspeler, maar werd voor de competitiewedstrijden tegen FC Utrecht (3-1 winst) en Feyenoord (0-1 winst) op de tribune geplaatst door hoofdtrainer Alex Pastoor.
"Het is allemaal heel erg teleurstellend", zegt Nijland in gesprek met Voetbal International. "Ik kom van PSV met een bepaald verwachtingspatroon, zowel voor het team als voor mezelf. Gezien mijn verleden was de drang groot dit seizoen belangrijk te zijn."
"Dat is er nog niet uitgekomen, en dat ik de laatste duels niet eens meer op de bank zat, is heel moeilijk", vervolgt de voorhoedespeler, die FC Groningen in 2008 verruilde voor PSV. Nijland weigert een ander de schuld in de schoenen te schuiven.
"Ik heb afgelopen maandag de knop omgezet en wil mezelf terugknokken in de basis. Het team draait nu en dat maakt het voor mij mogelijk ook gemakkelijker mezelf meer te profileren. Ik ga er alles aan doen om bij de volgende wedstrijd wél bij de selectie te zitten."