NEC heeft met pijn en moeite drie punten behaald tegen Helmond Sport. In het Goffertstadion stond het tot de tachtigste minuut nog gelijk tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. De voorheen nog droogstaande Randy Wolters ontpopte zich met twee goals tot matchwinner. Het werd in Nijmegen 3-2.

NEC begon zonder al te veel wijzigingen aan de wedstrijd tegen Brabanders ten opzichte van de 1-2 overwinning tegen Jong PSV afgelopen maandag. Wolters kwam terug van een schorsing en verving Tom Overtoom, die ontbrak wegens een lichte kuitblessure. Daardoor schoof Leroy Labylle een linie terug naar het middenveld.

Het eerste gevaar kwam dan ook van Wolters, die het keeper Stijn van Gassel met een lage schuiver moeilijk maakte. Echter was het na twaalf minuten Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Dylan George ging Mart Dijkstra wel erg eenvoudig voorbij en mikte in de korte hoek. Keeper Mattijs Branderhorst stond aan de grond genageld.

Daarna was NEC een dikke twintig minuten zeer matig. Een kwartier voor rust was Frank Sturing erg dichtbij zijn revanche voor zijn eigen goal tegen Jong PSV, maar uit een corner werd zijn bal op de doellijn tegengehouden door een Helmondse verdediger. De allergrootste kans van NEC voor rust was voor Mart Dijkstra, maar hij schoot een voorzet van Guus Joppen ineens uit de lucht net over de goal.

Een halve minuut voor rust was het dan toch raak voor NEC. Door een goede bal van Frank Sturing had Jordy Bruijn alle ruimte om Wolters weg te sturen. Hij trok naar binnen en passeerde met zijn linkervoet Van Gassel. Vijf minuten na rust was het opnieuw Wolters, die gevaarlijk was voor de goal. Zijn harde schot resulteerde in een corner, waarna uiteindelijk de 2-1 viel. Leroy Labylle bracht de bal weer opnieuw in de zestien en de bijna twee meter lange Josef Kvida kopte de bal in de verre hoek binnen.

Drie minuten later kreeg Helmond echter een op zijn minst discutabele strafschop, na een overtreding van Sturing net buiten de zestien. Branderhorst zat weliswaar in de goede hoek, maar zag toch dat Helmond-aanvoerder Tibeau Swinnen de gelijkmaker binnenschoot.

Een kwartier voor tijd besloot Ron de Groot aanvallend te wisselen door linksback Terry Lartey-Sanniez te vervangen door aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye. Hij kreeg gelijk twee grote kansen achter elkaar, maar op beide schoten bracht Van Gassel uitstekend redding. Kort daarna scoorde Wolters de verlossende 3-2. Okita loste maar weer eens een schot dat op de vuisten van de doelman stuitte, maar uit de rebound schoot Wolters in de korte hoek de 3-2 binnen.

Door de overwinning stijgt NEC weer twee plekken naar de twaalfde plek. Het heeft slechts één punt achterstand op TOP Oss, dat elfde staat en daarmee aan het einde van het seizoen zou mogen deelnemen aan de play-offs. Volgende week is FC Volendam, dat vandaag met 3-0 verloor van Jong PSV, de tegenstander.

Scoreverloop:
12′ Dylan George (Tibeau Swinnen) 0-1
45′ Randy Wolters (Jordy Bruijn) 1-1
53′ Josef Kvida (Leroy Labylle) 2-1
57′ Tibeau Swinnen (strafschop) 2-2
80′ Randy Wolters (rebound) 3-2

Gele kaarten: Dijkstra (NEC), Edwards, Poelmans, Van Gassel (Helmond Sport).

Scheidsrechter: Edgar Bijl

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Guus Joppen, Frank Sturing, Josef Kvida, Terry Lartey-Sanniez (75′ Mike Trésor Ndayishimiye); Mart Dijkstra, Jordy Bruijn (C), Leroy Labylle; Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Randy Wolters.

Opstelling Helmond Sport: Stijn van Gassel; Jeroen Verkennis, Steven Edwards, Bart Meijers, Joeri Poelmans; Tibeau Swinnen (C), Bram Zwanen (83′ Richelor Sprangers), Jordan van der Gaag (70′ Ron Janzen); Dylan George (75′ Juul Respen), Arne Naudts, Diego Snepvangers.