LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

06-01-2019 19:32 UUR Door: Julian Paardekooper

Zelenika: "Ik heb echt geen idee wie de eerste keeper is"


Oliver Zelenika keepte de eerste helft tegen Hannover '96 en kreeg slechts een schot op doel. We blikken met de keeper terug op het trainingskamp, zijn eerste maanden in Nijmegen en we vragen hem wie nou eigenlijk de eerste keeper van NEC is.

 

"Het was een zware week. We hebben goed getraind. Vooral met Gabor Babos, maar we deden ook wel het een en ander mee met de groep." Merken de keepers ook wat van de komst van Michael Lindeman? "Een beetje, maar wel minder dan de spelers, Gabor is eigenlijk al onze personal trainer. Hij brengt wel wat nieuwe dingen in de groep. Dat is alleen maar goed. Het kamp was zoals het hoort te zijn. Veel samen zijn, hard werken en ook beter worden."

 

In oktober tekende Zelenika zijn contract bij NEC. "Ik heb het aardig gedaan, maar ik voel wel dat er dingen beter kunnen en ook moeten. Ik was blij dat ik hier de kans kreeg, na een lange periode zonder club. Daarom duurde het ook even voor ik er echt lekker in kwam. Het was lastig om in een team te komen dat op dat moment niet zo lekker draait. Maar de staf en spelers hebben me goed geholpen om snel echt onderdeel van het team te worden. Dat deed me goed."

 

 

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht raakte Zelenika geblesseerd door een oefenpop. "Daarvan ben ik inmiddels helemaal hersteld, ik ben fit." Dan rest de vraag: wie gaat voorlopig het doel verdedigen? "Ik heb echt geen idee", bekent Zelenika. "Van Duin keepte tegen FC Twente een goede wedstrijd. Het is dan lastig om hem te gaan passeren voor de staf. We zullen zien wat de coach beslist."

 

Zowel Van Duin als Zelenika speelden allebei twee keer een helft deze week. "Ik had maar een schot op doel vandaag. Daaruit blijkt wel dat we het goed hadden staan tegen Hannover. We waren in de eerste helft het betere team. We hadden hier zelfs recht op meer, denk ik. Maar het is oké, ik kijk terug op een goede week. Op naar FC Eindhoven", besluit Zelenika.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS