LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-05-2019 21:24 UUR Door: Redactie

Wolters kijkt uit naar play-offs: "Er gebeuren de raarste dingen"


Randy Wolters heeft zin in de play-offs, die vrijdag voor NEC van start gaan met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De vleugelspeler heeft goede herinneringen aan de nacompetitie. In 2016 dwong hij met Go Ahead Eagles promotie af.

 

NEC eindigde teleurstellend op de negende plek, maar aangezien de Nijmegenaren een paar weken geleden nog veertiende stonden, is het moeilijk om te zeggen of men hiermee tevreden moet zijn. Wolters is dat in ieder geval niet. "We zijn het aan onze stand verplicht om minimaal de play-offs te halen", zegt Wolters tegen FOX Sports. "Met deze selectie al helemaal. Als je ziet hoe het seizoen is gelopen, dan is dat niet zoals we wilden. De play-offs halen was een moetje."

 

Het aloude cliché dat de play-offs een loterij zijn komt weer tevoorschijn. Maar in het geval van de Eerste Divisie-nacompetitie is dat vaak ook echt zo. "Je ziet de raarste dingen. Teams die 4-0 voorstaan en er alsnog uitvliegen. Een beetje zoals in de Champions League deze week. Dat soort dingen gebeuren hier ook."

 

Wolters eindigde in 2016 op de vijfde plek met Go Ahead en schakelde in de play-offs VVV-Venlo en De Graafschap uit. "Toen heb ik er een feestje van gemaakt. Ik heb er toevallig van de week nog beelden van teruggezien met Kenny, Leon en Jordi Teijsse beelden teruggezien. Ik heb ze nooit echt teruggezien, vind het een beetje gênant om mezelf dronken te zien. Ik ben niet zo'n zware drinker. Dat was wel lachen, maar we leven in het nu."

 

Druijf

Ferdy Druijf, het aanvalsmaatje van Wolters, was met vijftien goals belangrijk voor NEC in de strijd om een play-offticket. "Ik ben wel tevreden dat we de play-offs hebben bereikt. Dat hadden sommige mensen een maand geleden misschien niet meer verwacht. Maar dat betekent niet dat het nu klaar is. We zijn negende geëindigd en we kunnen nog promoveren. Eigenlijk een gek systeem, maar voor ons is dat gunstig. We hebben spelers die kunnen vechten. Dat moeten we negentig minuten doen. Als we een kans tegen krijgen, kan het al voorbij zijn."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS