LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-04-2019 23:12 UUR Door: Joram Janssen

Wolters: "Ik pas me niet aan omdat zo'n koekenbakker mij geel geeft"


Randy Wolters kroonde zich vrijdagavond tot matchwinner door in de 3-2 overwinning op Helmond Sport twee goals voor zijn rekening te nemen. De buitenspeler is blij dat hij na elf wedstrijden eindelijk af is van zijn doelpuntendroogte.


"Ik zat er al een aantal weken tegenaan te hikken, dan is het mooi dat het nu wel lukt. Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben gepakt, het maakt niet uit wie ze maakt. Het waren zeker wel mooie goals", vertelt Wolters tegen ForzaNEC. Hij zag tot de rust een traag NEC. "In de eerste helft schortte het aan beleving. Na de 0-1 was het een halfuur echt matig. Dat mag niet, zeker in deze fase van het seizoen."


"Na rust zie je dat ze de bal bij Helmond gelijk verspelen als je ze een beetje onder druk zet. We krijgen nog onnodig een penalty tegen waardoor we het onszelf moeilijk maakten, maar ik had wel het gevoel dat we nog zouden winnen. Als we als team compact staan en in de counter goed onze momenten kiezen, kunnen we een vervelende ploeg zijn. Maar op dit moment maakt het me niet uit of we slecht spelen, als we maar winnen. Het belangrijkste is dat we bij de play-offsplekken komen. Het is sowieso gewoon een kloteseizoen, voor mij persoonlijk en als team, dan is het mooi als we het in ieder geval goed kunnen eindigen", vervolgt Wolters.


Wolters wou zichzelf na vijf gele kaarten en een schorsing weer bewijzen voor het NEC-publiek. "Ik was getergd. Deze club hoort gewoon de play-offs te spelen en daar vecht ik voor. Als je die kaarten terugkijkt, zijn er twee wel echt terecht. Die eerste gele kaart tegen Utrecht, ik wil een bal op de volley nemen en iemand anders gooit zichzelf ervoor. Is dat dan geel? Zeg jij het maar. Verder heb ik er twee counters uit gehaald, die waren terecht. Tegen Jong AZ schreeuwde ik dat er tot twee keer toe hands werd gemaakt en dan krijg ik geel. Zo'n scheidsrechter moet een beetje aanvoelen wat voor belangen er spelen in zo'n moment. Dan is het zo'n jong ventje dat alles volgens de regels wil doen."


De publiekslieveling is het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechters dit seizoen. "Ik vind sowieso dat wij makkelijk gele kaarten krijgen. Dan lult iedereen dat ik makkelijk kaarten pak, maar analyseer ze maar eens. Ik ga mij niet aanpassen omdat zo'n koekenbakker mij een gele kaart geeft. Jammer dan, dan kijk ik maar een keer een wedstrijdje toe. Het zit een beetje in mijn spel denk ik. Misschien zijn mensen het niet met mij eens, maar dat maakt niet zoveel uit."


Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS