LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

17-09-2019 00:17 UUR Door: Sander Janssen

Weer assist voor Velikonja: "Maar ik kan nog beter"


Etien Velikonja drukte maandagavond op de valreep opnieuw zijn stempel op de wedstrijd door een assist te geven op de late 1-1 van NEC. Jonathan Okita deed De Graafschap in de extra tijd pijn na goed doorkoppen van de Sloveense spits.

 

Velikonja viel opnieuw in toen NEC tegen een achterstand aankeek, net als vrijdag tegen FC Den Bosch. “We kregen die goal veel te makkelijk tegen”, sprak de aanvaller over de 0-1 van De Graafschap. “Een standaardsituatie die wordt afgeslagen, niemand blokt het schot. Voor Mattijs was het lastig. Er stonden veel spelers voor hem, dus hij zag de bal pas laat. Daarna hebben we ons wel opgericht, met veel energie.”

 

Vanaf de bank zag Velikonja dat NEC in de eerste helft best aardig speelde, maar dat de bezoekers zich effectief toonden. “De Graafschap kreeg goede kansen, maar op sommige momenten waren wij ook sterk. Met veel energie en agressie. Zij stonden achterin goed. Ze lieten weinig ruimte toe, wat het voor ons lastig maakte om kansen te creëren. Uiteindelijk hebben we het toch voor elkaar gekregen.”

 

Diep in de extra tijd trapte Mattijs Branderhorst de bal nog een keer naar voren. Velikonja kopte door, Okita werd gelanceerd en rondde af. “Ik zag dat Okita een loopactie inzette. De bal moest alleen over de verdediger heen en Okita rondde goed af. In dat soort momenten moet je goed reageren. Weer een assist, dat voelt goed. Dat komt vooral door de fans. Ze waren fantastisch vandaag. Aan het einde, bij 0-1, steunden ze ons ook nog. Dat was fijn.”

 

Voor de gelijkmaker had Velikonja het wel moeilijk tegen de defensie van de Doetinchemmers. “Het was lastig om aan de bal te komen. Er werden vaak lange ballen op me gespeeld. We hadden misschien meer gebruik moeten maken van de vleugels en van daaruit de voorzet geven. Iedereen deed zijn best en voor aanvallers was dit niet een makkelijke wedstrijd.”

 

De eerste thuiswedstrijd in De Goffert is Velikonja goed bevallen. “In Slovenië heb ik bij Maribor en Olympija gespeeld, die clubs hebben qua grootte een vergelijkbaar stadion en publiek. Het is altijd leuk om dit soort wedstrijden te spelen met veel mensen op de tribune. Dat geeft veel energie. Bij Willem II en in België ging het er soms ook zo aan toe.”

 

Zo pakte NEC twee punten in het dubbele weekend. Velikonja was belangrijk met een goal en twee assists. “Ik wil altijd de volle buit, maar dit is beter dan niets. Er is nog altijd ruimte voor verbetering. Ik ben blij dat ik met een goal en twee assists mag starten, maar ik weet ook van mezelf dat ik beter kan. Ik moet nog wennen aan de speelstijl. Ik doe iedere dag mijn best en geef alles. Uiteindelijk wil ik natuurlijk in de basis staan, maar dat is aan de trainers.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS