LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

30-01-2019 12:08 UUR Door: Bas Wijnia

Voorbeschouwing NEC - Jong FC Utrecht


NEC ontvangt vrijdag de beloften van FC Utrecht in De Goffert. Het vorige duel tussen deze twee ploegen werd gekenmerkt door een ‘Bergkampiaans’ doelpunt van Sven Braken in blessuretijd. De laagvlieger uit de Domstad lijkt een ideale tegenstander voor NEC om de lijn omhoog in te zetten.

De winterse transferperiode is voor NEC nog niet veelbelovend met het vertrek van Sven Braken en Brahim Darri naar respectievelijk FC Emmen en FC Den Bosch. Toch lijken de spelers die nog wel onder contract staan een stijgende lijn te zien in de laatste twee gelijke spelen en weten dat ze er dicht tegenaan zitten.

Jong FC Utrecht
Voor de beloften uit de Domstad gaat het nog wat dramatischer dan NEC. Met veertien punten staan ze op de voorlaatste plaats met alleen Jong AZ onder zich. Ze wonnen dit seizoen slechts drie wedstrijden; tegen de beloftenteams van Ajax en PSV en tegen laagvlieger FC Dordrecht. Daarnaast speelde Utrecht nog vijfmaal gelijk en de rest van de wedstrijden gingen verloren. Toch heeft spits Nick Venema zich met elf doelpunten op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie weten te schieten. De 19-jarige aanvaller is reeds overgeheveld door Dick Advocaat naar het eerste elftal en kreeg al twee basisplaatsen en negen invalbeurten in de Eredivisie. Smaakmaker en tevens oud-NEC’er Sylla Sow zal vrijdag niet zijn opwachting maken tegen zijn opleidingsclub. De 22-jarige Nijmegenaar heeft begin januari een contract getekend bij RKC Waalwijk.

Wat opviel in het vorige duel tussen NEC en Jong Utrecht is dat de Nijmegenaren toen vooral door persoonlijke fouten moesten incasseren, maar door de ongedurigheid en gebrek aan ervaring hebben de Utrechtse talenten dat toentertijd niet af weten te straffen. De Nijmeegse doelpunten kwamen van Anass Achahbar en de vertrokken topscorer Braken. In de 95e minuut bezorgde laatstgenoemde zijn ploeg op zeer fraaie wijze alsnog de drie punten.

 

 

NEC
Bij Jong NEC maakte Randy Wolters weer minuten in het duel met Jong FC Emmen (0-0). De rappe vleugelaanvaller werd begin dit seizoen gehaald en kreeg rugnummer 11 toegewezen, maar raakte zwaar geblesseerd. Hij is op de goede weg, maar het duel van vrijdag komt voor hem waarschijnlijk nog te vroeg. Daarnaast versterkte NEC zich met doelman Mattijs Branderhorst. De goalie van Willem II wordt voor de rest van het seizoen gehuurd en zal gaan strijden om een plek onder de lat met Marco van Duin en Oliver Zelenika.

De wedstrijd
De KNVB maakte dinsdag bekend dat de 23-jarige scheidsrechter Jannick van der Laan uit Cuijk het duel tussen NEC en Jong FC Utrecht zal fluiten.

Foto: Orange Pictures

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS