LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-02-2018 11:00 UUR Door: Sander Janssen

Voorbeschouwing: titelkandidaten onder hoogspanning


Aangezien NEC in uitduels dit jaar niet lijkt te kunnen winnen, scheelt het dat er komende vrijdag een thuiswedstrijd op het programma staat. De tegenstander is nummer drie Fortuna Sittard, een van de weinige clubs die NEC uit wél versloeg. De confrontatie van vrijdag is er een onder hoogspanning.

Over de afgelopen wedstrijden van NEC zijn al te veel woorden vuil gemaakt, dus die slaan we voor het gemak over. Er zijn nog dertien wedstrijden te gaan in de Jupiler League en de ploeg van trainer Pepijn Lijnders staat drie punten achter op koploper Jong Ajax. De voorsprong op Fortuna bedraagt vier punten. Positief gezien is het gat tussen NEC en niet promoveren dus nog vier punten.


Oliseh

Op Valentijnsdag kwam er een einde aan de liefde tussen Fortuna en trainer Sunday Oliseh. Net als NEC begonnen de Limburgers bijzonder slecht aan het nieuwe jaar. Fortuna verloor zelfs vier keer achter elkaar. Intern bleken de verhoudingen tussen Oliseh en de clubleiding al langer op scherp te staan en na zo veel nederlagen was er genoeg reden om de Nigeriaan de laan uit te sturen. Als reactie zei Oliseh gek genoeg dat hij zelf weg wilde omdat hij niet wilde meedoen aan 'illegale activiteiten'. De zaak ligt inmiddels bij de advocaten.

 

Hoofd opleidingen Claudio Braga nam het stokje van Oliseh over met assistentie van de van PSV overgekomen Kevin Hofland. De oud-verdediger lijkt in feite de hoofdtrainer, maar Braga heeft de benodigde papieren die Hofland niet heeft. In hun eerste wedstrijd pakten Braga en Hofland afgelopen vrijdag een punt thuis tegen Telstar: 1-1. Mohamed Hamdaoui opende de score voor de gasten, Lisandro Semedo maakte na rust gelijk.

 

Eerder dit seizoen

NEC boekte in oktober vorig jaar een belangrijke en zwaarbevochten zege op bezoek bij Fortuna. De ploeg van toen nog Adrie Bogers won met 1-2. Finn Stokkers opende al na zes minuten de score, maar door een werkelijke geweldige goal van Mohamed Rayhi werd het al snel gelijk. De aanvaller nam een voorzet van Arnaut Groeneveld direct op de pantoffel. Ook de 1-2 van Guus Joppen, die later rood kreeg, mocht er zijn.

 

Selectie

De zet van Lijnders om Kevin Jansen tegen MVV te laten spelen in plaats van Ferdi Kadioglu bleek geen goede. Het middenveld was uit balans en miste creativiteit. De verwachting is dus dat Kadioglu vrijdag tegen Fortuna weer start. Verder zal er waarschijnlijk weinig veranderen.

 

Foto: Orange Pictures

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS