LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-08-2018 12:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Voorbeschouwing: Nijmegen kijkt uit naar vernieuwd NEC


Vrijdagavond gaat het weer beginnen. Iets meer dan drie maanden na het echec tegen FC Emmen en een hele metamorfose rondom de selectie verder trapt NEC het nieuwe seizoen in eigen huis af tegen SC Cambuur. De favorietenrol lijkt dit seizoen in ieder geval niet in Nijmegen te liggen, wat op het eerste oog alleen maar voordelig is.

 

In Nijmegen is men weer positief gezind. Er zijn al bijna meer seizoenkaarten over de toonbank gevlogen dan vorig seizoen, de Open Dag werd goed bezocht en men loopt weer in een NEC-shirt over straat. Er wordt echt uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Wie dit alles drie maanden geleden voorspeld had, zou voor gek zijn verklaard. De komst van trainer Jack de Gier liet de seizoenkaartteller lineair toenemen en ook het aantrekken van sterkhouders als Rens van Eijden, Joey van den Berg en Tom Overtoom trok mensen over de streep.

 

Lees ook: Eerste divisie begint: Vertrouwen, maar ook twijfels over NEC

 

Tegenstander

Met SC Cambuur komt er vrijdag direct een tegenstander van formaat naar het Goffertstadion. Cambuur wil net als NEC de zure nasmaak van de Play-Offs zo snel mogelijk weg spoelen. Nadat de Friezen in Dordrecht op bezoek bij de plaatselijke FC met 1-4 wisten te winnen leek de return slechts een formaliteit. Echter was het FC Dordrecht dat de halve finale na strafschoppen wist te bereiken. Vol ongeloof verliet alles en iedereen het stadion. Dit seizoen is de doelstelling een zo best mogelijke klassering in de nacompetitie.

 

 

Trainer René Hake heeft nu de tijd gehad om zijn ploeg te laten spelen zoals hij het graag ziet. Dat doen ze nu al niet onverdienstelijk. In de oefencampagne werden kampioen Jong Ajax (1-2) en degradant Sparta Rotterdam (0-2) aan de kant gezet. De ploeg heeft met Xavier Mous (FC Oss) een goede vervanger gevonden voor Eric Cummins en het middenveld is behoorlijk versterkt met de komst van Julian Calor (Vitesse) en Andrejs Ciganiks (Schalke 04). Daartegenover stond het vertrek van Martijn Barto. Na zeven seizoenen besloot hij zijn carrière elders te vervolgen.

 

Eerdere edities

NEC en Cambuur ontmoetten elkaar 35 keer eerder. Zeventien keer zegevierden de Nijmegenaren, tien keer werd er gelijk gespeeld en acht keer trok Cambuur aan het langste eind. De laatste nederlaag in het eigen Goffertstadion tegen de Friezen dateert van 7 november 1987, ruim 30 jaar geleden. Vorig seizoen versloeg NEC de geel-blauwen met 3-1 in de eigen Goffert. Mohamed Rayhi en Steeven Langil waren de doelpuntenmakers aan Nijmeegse zijde. In Leeuwarden werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

 

 

De wedstrijd

NEC-SC Cambuur vangt vrijdag aan om 20:00 en staat, net als vorig jaar, onder leiding van de heer Christiaan Bax. Het duel is LIVE te volgen via ons Twitterkanaal, RN7 of het schakelprogramma op het open kanaal van FOX. De wedstrijd wordt helaas niet in zijn geheel uitgezonden, des te meer reden om naar het Goffertstadion te komen. Alle kaarten zijn afgeprijsd naar tien euro!

 

NEC zal het vrijdag vermoedelijk nog moeten stellen zonder Terry Lartey Sanniez. De verdediger, die overkwam van Jong Ajax, liep in het oefenduel met Alverna een hamstringblessure op. Sanniez traint alweer enige tijd mee, maar het treffen met SC Cambuur lijkt te vroeg te komen. Randy Wolters is, zoals bekend, tot de winterstop uit de roulatie. Tom Overtoom, Guus Joppen en Joey van den Berg trainden tijdens de woensdagtraining uit voorzorg apart, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen zij vrijdag gewoon spelen.

 

Foto's: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS