LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-02-2020 15:00 UUR Door: Emiel Toonen

Voorbeschouwing: NEC zoekt tegen Helmond Sport verdere aansluiting


NEC schreef afgelopen vrijdag zowaar historie. In Velsen-Zuid maakte het een zevenklapper en boekte het de grootste uitzege sinds 1964. Een broodnodige overwinning in een periode waarin NEC vooral tegen zichzelf voetbalde en resultaten uitbleven met een nederlaag tegen SC Cambuur en een gelukkig punt tegen Jong Ajax. Of dit een éénmalig incident was, zal aanstaande vrijdag moeten blijken wanneer Helmond Sport op bezoek komt.

 

Het werd maar liefst 1-7. Zian Flemming trof tweemaal doel, en ook Rens van Eijden en jeugdexponent Ayman Sellouf pikten hun goaltjes mee. Trainer François Gesthuizen verbaasde het naar eigen zeggen hoeveel controle en ruimte NEC afgelopen vrijdag kreeg. Toch bleef de oefenmeester op enkele punten kritisch, zoals het feit dat wanneer NEC de bal op de flanken had, er in de as een man tekort kwam.

 

Helmond Sport

De gasten uit Helmond beleven een dramatisch seizoen. Na 25 wedstrijden staat het op een laatste plaats. Na TOP Oss is het de minst scorende ploeg en beschikt het ook al niet over een beste defensie; enkel FC Dordrecht kreeg meer tegengoals. Daarbij heeft Helmond al veertien competitiewedstrijden niet meer gewonnen en werd het door Tweededivisionist GVVV uitgeschakeld in de KNVB-Beker. De laatste overwinning dateert alweer van 18 oktober. Op bezoek bij FC Dordrecht won het met 1-2. De laatste thuisoverwinning was tegen MVV, op 4 oktober. Gelijke spelen tegen NAC, FC Den Bosch en de overwinning op rivaal FC Eindhoven zullen de enige lichtpuntjes zijn voor de supporters, die dit seizoen op De Braak en daar buiten alles behalve verwend worden. Diego Snepvangers, die met NAC nog in de Eredivisie speelde, is topscorer met vier doelpunten.

 

 

Bij Helmond Sport zien we een speler terug die de afgelopen twee seizoenen actief was in Nijmegen: rechtsback Guus Joppen. De geboren Eindhovenaar speelde in twee seizoenen 46 competitiewedstrijden en scoorde daarin vier keer. Sinds dit seizoen speelt Joppen, die al eerder vijf seizoenen op De Braak speelde, weer in dienst van Helmond Sport. Bij NEC zit er in de huidige selectie geen speler die in het verleden uitkwam voor Helmond Sport.

 

NEC

NEC wil graag de play-offs voor promotie bereiken. Daarvoor is minimaal een negende plek nodig en zal het aanstaande vrijdag simpelweg moeten winnen van de hekkensluiter om aansluiting te houden. De overwinning van afgelopen vrijdag zal zeker vertrouwen hebben gegeven. Met het oog op de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en De Graafschap mag de ploeg van de trainers Gesthuizen, Meijer en Bogers in wedstrijden tegen tegenstanders die lager geklasseerd zijn dan NEC geen punten laten liggen. De drie heren kunnen in ieder geval beschikken over een vrijwel fitte selectie. Zoals bekend is Norbert Alblas nog herstellende van een blessure en zijn ook Tom Overtoom en Jonathan Okita weer aan het trainen. Schorsingen zijn er voor aanstaande vrijdag niet, toch staan er nog altijd vier spelers op scherp: Josef Kvida, Bas Kuipers, Mart Dijkstra en Anthony Musaba.

 

Eerder dit seizoen
Op vrijdag 22 november 2019 speelde NEC uit op De Braak in Helmond. In een wedstrijd waarin NEC de gehele wedstrijd domineerde, won het gelukkig in de absolute slotfase met 1-2. In de 92ste minuut van de zes minuten blessuretijd die er bij werden getrokken, schoot huurling Tom van de Looi NEC naar de overwinning. Eerder was Jonathan Okita al trefzeker; Helmond Sport kwam tien minuten voor tijd op weergaloze wijze terug door een bal die door Sander Vereijken in de winkelhaak vloog.

 

Hieronder de beelden van de afgelopen editie.

 

 

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Robin Hensgens. De 26-jarige Limburger zal worden geassisteerd door de heren Janssen en Van Vlokhoven. Vierde official is de heer Voncken. De arbiter maakte onlangs – noodgedwongen – zijn debuut in de Eredivisie bij de wedstrijd Willem II – Heracles Almelo. Na een klein kwartier moest Hensgens zijn collega Kevin Blom vervangen die kampte met een kuitblessure. De geboren Kerkradenaar floot NEC al eens eerder dit seizoen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop was Hensgens de leidsman bij FC Eindhoven - NEC (1-4). Hij gaf in deze wedstrijd vijf gele kaarten en een strafschop.

 

Foto's: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS