LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

17-10-2018 12:30 UUR Door: Sander Janssen

Voorbeschouwing: NEC wacht lastige uitwedstrijd tegen Telstar


Voor NEC is de opdracht voor de wedstrijd van komende vrijdag duidelijk: er moet gewonnen worden van Telstar om niet nog verder achterop te raken in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren zitten in een zware fase.

NEC won namelijk al drie competitiewedstrijden niet meer, kent veel moeite met de zoektocht naar een nieuwe doelman en alsof dat nog niet genoeg was bleek hoofdsponsor EnergieFlex deze week op omvallen te staan. Een succes in Velsen-Zuid is dus zeer welkom.

De nederlaag tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag betekende het eerste verlies in eigen huis in de Eerste Divisie sinds 9 april 1994. Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van de ploeg van trainer Jack de Gier, die op knullige wijze op achterstand kwam en in de tweede helft onvoldoende aanstalten maakte om voor de gelijkmaker te zorgen. NEC pakte in de afgelopen drie wedstrijden slechts één punt. Van Almere City werd verloren en thuis tegen Go Ahead Eagles werd het 1-1.

Telstar
In de Eerste Divisie over welke tegenstander dan ook zeggen 'dat het te doen moet zijn' is niet zo verstandig. Dat zou iedereen in Nijmegen inmiddels wel moeten weten. Want ja, Eindhoven stond op de zeventiende plaats voor het treffen met NEC afgelopen vrijdag, maar ging er wel met de drie punten vandoor. Telstar heeft na negen wedstrijden maar drie punten minder dan NEC. Toch staan er vijf clubs tussen op de ranglijst.


Telstar is tot nu toe wisselvallig. De ploeg van trainer Mike Snoei won van Jong FC Utrecht (2-0), FC Dordrecht (1-4), TOP Oss (1-0) en Helmond Sport (1-2), maar verloor ook van clubs als FC Twente, SC Cambuur en Jong Ajax. De grootste dreun kreeg Telstar misschien we in de KNVB-beker, waarin Tweededivisionist AFC met 5-0 te sterk was. Toch moet NEC op zijn hoede zijn, want vorig seizoen ging het nog mis in Velsen-Zuid, toen Telstar met 3-2 won. De laatste zege van NEC op bezoek bij Telstar dateert van 1 december 2014, toen een doelpunt van Christian Santos voldoende was.

 

Selectie

Wat de selectie van NEC betreft zijn er nog wat vraagtekens. Marco van Duin zal onder de lat staan maar wie er voor hem staan is de vraag. Mattias Bossaerts viel uit tegen Eindhoven en Terry Lartey Sanniez en Rens van Eijden zijn nog vraagtekens. De hoop is er wel dat Joey van den Berg op tijd hersteld is van een liesblessure. Voorin keert Ole Romeny terug van interlandvoetbal, maar hij zal waarschijnlijk op de bank beginnen. De vraag is of Jack de Gier 4-3-3 gaat spelen of toch weer kiest voor de aanvallende 4-2-4 met Anass Achahbar achter Sven Braken.

 

Foto: Rob Koppers

 

BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS