LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-10-2017 22:50 UUR Door: Sander Janssen

Voorbeschouwing: NEC treft Achilles'29 op goed moment


NEC moet diinsdag eigenlijk zonder moeite de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereiken. Tegenstander Achilles'29 bevindt zich in een diep dal en verloor alle wedstrijden na de winst in de eerste ronde van het bekertoernooi.

Waar NEC met zeges op MVV, Fortuna Sittard, RKC en afgelopen vrijdag FC Volendam eindelijk een beetje lijkt te lopen, draait het bij de Groesbeekse buurman voor geen meter. Afgelopen zaterdag won VVSB in de tweede divisie met 3-2 en daarvoor ging Achilles al onderuit tegen achtereenvolgens De Dijk, Katwijk, GVVV en TEC. Met acht punten uit negen duels staat de ploeg van trainer Eric Meijers op de zestiende plaats.De degradatie van drie jaar geleden had misschien slechts één voordeel: er stonden twee ontmoetingen met buurman Achilles op het programma. NEC had in het seizoen 2014/15 weinig moeite met de Groesbekenaren. Thuis won de formatie van Ruud Brood met 6-2 en op De Heikant stapte NEC met een 1-3 zege van het veld. De zomer erna won NEC nog met 0-1 in een oefenduel. Een jaar later kwamen de Nijmegenaren weer op bezoek, toen won Achilles met liefst 5-1. NEC speelde weliswaar niet met het sterkste elftal, maar de nederlaag was pijnlijk.


Nadat Achilles vorig seizoen afdaalde naar de tweede divisie veranderde er veel aan de selectie. Er spelen nog wel wat bekenden: ex-FC Twente-keeper Timo Plattel, verdediger Derwin Martina, Nijmegenaren en ex-NEC'ers Boy van de Beek en Kürsad Sürmeli. Ook Omid Popalzay, Patrick Prosper-Fini en doelman Dani Centen hebben een verleden in de jeugdopleiding van NEC.

Aan de opstelling van NEC zal waarschijnlijk weinig veranderen. Wojciech Golla, Robin Buwalda en Jari Schuurman zijn nog even uitgeschakeld door blessures. De vraag is of trainer Adrie Bogers, net als in de eerste ronde tegen FC Emmen, wisselt van keeper. Toen kreeg Joris Delle de kans in plaats van eerste doelman Joshua Smits, maar nu heeft de Fransman de voorkeur van de trainer.Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS