LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-10-2019 17:21 UUR Door: Bas Wijnia

Voorbeschouwing: NEC ontvangt laagvlieger Jong PSV


Na een week zonder competitievoetbal komt NEC vrijdagavond weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. De beloften van PSV zijn ditmaal de tegenstander en dit affiche betekent doorgaans een doelpuntrijk duel. Voor NEC de kans om de reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning te doorbreken.

De laatste competitiewedstrijd van NEC dateert van 4 oktober. Toen verloren de Nijmegenaren met 1-0 van NAC Breda door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk. Niet geheel terecht, aangezien de Nijmeegse equipe geen slechte wedstrijd speelde. Het ontbrak vooral aan het scorend vermogen, want een aantal grote kansen werd niet benut.

Een week later, tijdens de interlandperiode, speelde NEC een besloten oefenduel tegen de Belgische subtopper RC Genk, maar verloor ook dat duel: 3-1. In deze wedstrijd had NEC een stuk minder in de melk te brokkelen en was de uitslag terecht. Het enige lichtpuntje was de rentree in de basis van vedette Rens van Eijden na lang blessureleed, die de hele wedstrijd heeft gespeeld. Tegen NAC viel de verdediger al in.

 

 

Jong PSV

De ploeg uit Eindhoven staat er niet best voor. Met slechts zeven punten uit negen wedstrijden staan de beloften op de voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Van de laatste vijf duels werd drie keer verloren en twee keer gewonnen. De drie punten werden gepakt tegen Jong AZ (3-2) en FC Volendam (3-1). In het laatste duel was aanvaller Cyril Ngonge in vorm, hij scoorde tweemaal.

NEC en Jong PSV hebben in het verleden in totaal zes keer tegen elkaar gespeeld. NEC won drie keer, Jong PSV won één editie. Gezien de eerdere edities is de kans groot dat er vrijdag veel doelpunten zullen vallen. Gemiddeld wordt er 4,5 keer gescoord in een duel tussen de twee ploegen. Deze statistiek is licht in Nijmeegs voordeel: 16 doelpunten voor, 11 tegen.

De laatste keer dat NEC Jong PSV trof was in april van dit kalenderjaar. Toen werd in Eindhoven gewonnen met 1-2 door doelpunten van Ferdy Druijf, Jonathan Okita en een eigen doelpunt van Frank Sturing.

NEC
Aan NEC de taak om de reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning te doorbreken. Het team van het trainerstrio heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd afgesloten zonder tegendoelpunt. Mede daardoor staat er een doelsaldo genoteerd van -1. Bij een overwinning van de Nijmegenaren is het mogelijk om vier plekken te stijgen op de ranglijst, waarmee de club zich in ieder geval vestigt in het linkerrijtje van de competitie.

Op de geblesseerde doelman Norbert Alblas na beschikt NEC over een fitte selectie.

De wedstrijd
De wedstrijd tussen NEC en Jong PSV zal vrijdagavond aanvangen om 20:00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben.

Mocht je niet aanwezig zijn in het stadion, kun je de wedstrijd zoals altijd volgen via ons liveblog, Twitterkanaal of het radioverslag van RN7. FOX Sports zendt hoogtepunten van de wedstrijd live uit via het schakelkanaal op FOX Sports 1.

Foto's: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS