LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

06-03-2019 17:25 UUR Door: Jasper Droge

Voorbeschouwing: NEC gaat voor weer een zege op Roda JC


NEC speelt vrijdagavond om 20.00 uur in de Goffert tegen Roda JC. De Limburgers degradeerden vorig seizoen naar de Eerste Divisie en vinden we nu terug op plaats 6 in de competitie. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen gingen de Nijmegenaren er met de drie punten vandoor.

Afgelopen vrijdag heerste voor NEC teleurstelling in Dordrecht, maar de reeks van ongeslagen wedstrijden werd door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Dordrecht wel verlengd. Die reeks bestaat uit zeven wedstrijden die bij elkaar maar goed zijn voor 11 punten. NEC speelde maar liefst vijf keer gelijk.
De formatie van trainer Jack de Gier kwam in Dordrecht twee keer op achterstand, maar vocht zich via invaller Mart Dijkstra en in de slotfase Jonathan Okita terug.

De tegenstander
Roda JC staat, met zeven punten meer dan de Nijmegenaren, op de zesde plaats in de competitie.
De formatie van Robert Molenaar speelde in de vorige wedstrijd gelijk tegen koploper FC Twente. Uitblinker aan Limburgse zijde is Mario Engels die bovenaan staat in het topscorersklassement. Hij maakte één doelpunt meer dan NEC'er Ferdy Druijf, die op 21 doelpunten staat.

 

Foto: Rob Koppers

 

NEC heeft wel fijne herinneringen aan de uitwedstrijd in Kerkrade van september vorig jaar. Na negentig minuten stond de 2-3 eindstand op het bord en keerden de Nijmegenaren met drie punten huiswaarts. De doelpunten kwamen toen van Jonathan Okita, Sven Braken en Anass Achahbar. De laatste keer dat de Koempels op bezoek kwamen in de Goffert werd er ook gewonnen. Met twee doelpunten van Gregor Breinburg werd de winst veiliggesteld in het seizoen 2016/17. 


De wedstrijd
Edwin van de Graaf is vrijdag, net als twee seizoen geleden, de scheidsrechter bij de wedstrijd tegen Roda JC. Toen wees hij tot tweemaal toe naar de stip in het voordeel van NEC. De wedstrijd begint om 20.00 en is te volgen via het liveblog op ons Twitterkanaal en via RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd op kanaal 3 uit.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS