LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-09-2017 10:50 UUR Door: Erwin Schipper

Voorbeschouwing NEC - FC Emmen


De druk bij NEC is hoog na de blamage in Den Bosch van vorige week (3-0). Tegen FC Emmen zal vrijdagavond niet alleen gewonnen moeten worden, er zal meer lijn, balbezit en vooral ook beleving in het spel te zien moeten zijn.

 

Blamage

NEC verloor vrijdag met 3-0 van FC Den Bosch, de club die tot vrijdag hekkensluiter was. De blamage kwam niet eens onverwacht, want de wedstrijden ervoor tegen Go Ahead Eagles en FC Eindhoven was de tegenstander verreweg de betere. In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven hadden de Eindhovenaren maar liefst 76% balbezit. Er zat geen enkele lijn en beleving in het spel van NEC en het was toen aan spits Sven Braken te danken dat de drie punten in Nijmegen bleven.

 

Wissels

Het is te voorbarig om het slechte spel geheel aan de trainer te wijten. Feit is wel dat er nog geen bedoeling in het spel van NEC zit. Dit komt mede door de wissels die de trainer doorvoert. Zo stond Robin Buwalda tegen FC Eindhoven in de basis. Buwalda stond centraal achterin omdat Wojciech Golla bezig was met een transfer. Nadat de transfer van Golla niet doorging, kreeg hij direct een basisplaats tegen FC Den Bosch, terwijl de Pool in de eerste wedstrijden van het seizoen niet bepaald een sterke indruk heeft achtergelaten. Als goedmakertje mocht Buwalda wel starten, maar als rechtsback. Dit ging ten koste van Michael Heinloth, die na de rust en een 2-0 achterstand alsnog in de ploeg kwam.

Deze wissel is net zo vreemd als die van Joey Sleegers en de terugkomst van Ferdi Kadioglu. Nu is dat laatste niet zo vreemd, maar zijn positie des te meer. Waarom stond Kadioglu rechtsbuiten en Larsson op 10? Trainer Adrie Bogers zou er goed aan doen om 11 spelers de komende 5 wedstrijden het vertrouwen te geven. Om zo een hecht collectief te creëren. We hebben vorig jaar met de vele wissels van Hyballa gezien, waar veel wisselingen in het elftal toe kunnen leiden.

 

FC Emmen

NEC treft in FC Emmen een tegenstander die nog niet heeft verloren. Met drie gelijke spelen en een overwinning staan de Drentenaren met zes punten op een  achtste plaats. De laatste wedstrijd van FC Emmen thuis tegen Fortuna Sittard eindigde in 0-0. In deze wedstrijd was FC Emmen echter heer en meester en deze wedstrijd had zomaar 5-0 kunnen worden. Dit geeft aan dat NEC vrijdag een stugge, degelijke ploeg treft.

In mei speelden NEC en FC Emmen nog tegen elkaar in de nacompetitie. Via goals van Breinburg, Grot en Awoniyi maakte NEC een 1-0 achterstand ongedaan, maar makkelijk ging het allemaal niet die avond. Bij FC Emmen zal Cas Peters overigens gewoon aan de aftrap verschijnen. Zijn rode kaart die hij in de wedstrijd tegen Fortuna incasseerde werd deze week geseponeerd. De missie voor NEC is duidelijk: beter spel, meer beleving en vooral drie punten.



Foto: David van Haren



BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS