LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-02-2018 13:25 UUR Door: Erwin Schipper

Voorbeschouwing: Hauptsache drei Punkte tegen Jong PSV


NEC moet gaan winnen. Dat is het enige dat momenteel telt voor de mannen van Pepijn Lijnders. Dat de nederlagen in Oss, Almere en Emmen zeker niet onterecht waren, maakt een overwinning, ook thuis tegen Jong PSV, bepaald niet tot een zekerheid.

 

NEC is 2018 dramatisch begonnen. Die conclusie kunnen we wel trekken na drie nederlagen in vijf wedstrijden. Wat zorgen baart, is de manier waarop er werd verloren. In Oss werd vrijwel geen kans gecreëerd en in Almere waren twee bevliegingen van Sven Braken nodig om tot scoren te komen. Ook afgelopen vrijdag in Emmen kwamen de Nijmegenaren niet tot grote kansen. Dit terwijl het spel van trainer Pepijn Lijnders is gebaseerd op vroeg druk zetten om zo kansen te creëren.

 

De tekst gaat verder onder de video

 

De roep van supporters om terug te gaan naar het wat meer verdedigende spel dat NEC onder Adrie Bogers speelde, is dan ook niet onlogisch. Zeker omdat je met inzakken ruimte creëert voor de buitenspelers die zo hun snelheid kunnen benutten. Tegen Den Bosch werd het op die manier een paar keer gevaarlijk toen Steeven Langil langs zijn directe tegenstander snelde. Dit was echter een kans die gecreëerd werd uit de omschakeling en niet zozeer door het inzakken van het elftal. Er staat nu een trainer aan het roer bij NEC die door sommige supporters nu al wordt af geserveerd. De spelopvatting van Lijnders is echter niet hetgeen dat beter zou moeten.

 

Vroeg druk zetten en omschakelen moet kunnen in de Jupiler League. Wat vooral beter moet, is het inspelen van de bal. Passes over vier à vijf meter móeten goed zijn. Alleen dan kun je tempo maken. Aangezien deze ballen veel te vaak verkeerd gaan, kiezen spelers voor het bekende balletje terug of balletje breed. Dit haalt het tempo en de verrassing uit een aanval. Dit alles valt of staat natuurlijk met zelfvertrouwen. En vertrouwen krijgen spelers ook van de supporters. Na een slechte eerste helft tegen Go Ahead Eagles, bleef het publiek achter NEC staan. Dit resulteerde in een geweldige tweede helft. Spelers moeten vertrouwen verdienen, ja dat klopt, maar deze club, selectie en technische staf verdienen het om als één man erachter te blijven staan. Te beginnen donderdagavond.

 

Donderdagavond komt Jong PSV op bezoek in De Goffert. Wojciech Golla is na zijn vijfde gele kaart geschorst. De wedstrijd is verplaatst van vrijdag naar donderdag, vanwege carnaval. Alweer een vreemde actie, maar het mag van de KNVB. De wedstrijd in Eindhoven eindigde in 3-3 nadat NEC de Eindhovenaren liet terugkomen van 1-3 naar 3-3. Het resulteerde in een donderspeech van Adrie Bogers na afloop. Laten we hopen dat Pepijn Lijnders geen donderspeech nodig heeft. Dat zou betekenen dat NEC een wedstrijd heeft gespeeld waar iedereen naar verlangt. Als het kan met mooie aanvallen en dwingend spel, maar zoals de trainer altijd zegt: Hauptsache, drei Punkte.

 

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS