LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-02-2018 16:36 UUR Door: Julian Paardekooper

Voorbeschouwing: Finale ronde nummer 25


Met carnaval nog in het achterhoofd staat de volgende serieuze test voor NEC weer op het programma. Vrijdagavond reist de ploeg van Pepijn Lijnders naar het zuidelijkste stadion van Nederland, waar de Nijmegenaren het opnemen tegen MVV Maastricht, de nummer 14 van de Jupiler League. De getallen 1 en 4 hebben overigens wel meer te maken met dit duel.

 

Want, NEC won de laatste drie wedstrijden tegen MVV met 4-1. De eerdere ontmoeting van het huidige seizoen tegen De Sterrendragers bleek het begin van een lange zegereeks na een moeizame start van de competitie. Hoewel NEC heel wat mogelijkheden liet liggen, waren het uiteindelijk Golla, Rayhi, Kadioglu en Groeneveld die voor de thuisploeg wel het net wisten te vinden. De laatste editie in de Geusselt is een gedenkwaardige. Het perfecte seizoen kon daar bekroond worden met de titel. NEC won weliswaar, maar FC Eindhoven stelde het feestje uit door Sparta te verslaan. Iets wat NEC twee weken later ook lukte, waardoor het kampioenschap veilig gesteld werd.

 

 

Riante voorsprong

Afijn, we hebben geen tijd om weg te dromen, want onderschatting breekt de ploeg van Pepijn Lijnders met gemak op. Een nederlaag in Maastricht kan de riante voorsprong van vijf punten op achtervolger Fortuna Sittard slinken tot slechts twee punten, wat NEC-Fortuna Sittard de week erop een echte Kraker met hoofdletter K zou maken. Aanknopingspunten voor een nederlaag zijn er zeker, maar voor een overwinning des te meer! Zo hebben NEC en MVV inmiddels al 53 ontmoetingen achter de rug, waarin NEC 26 keer zegevierde. Daartegenover staan zestien nederlagen. Voor de laatste overwinning van MVV moeten we terug naar 2000. Toen werd het 2-0 voor de thuisclub.

 

Na de winterstop heeft de ploeg van Ron Elzen tot dusver slechts één overwinning geboekt, wat weliswaar ook het laatste duel was. In het verre Leeuwarden werd er verrassend met 0-2 gewonnen van SC Cambuur. Elzen had zijn spelers voorafgaand aan dat duel de volle laag gegeven. Hij liet openlijk een deel van de selectie een 'straftraining' afwerken, omdat hij de beleving miste. Het leverde uiteindelijk wel resultaat op. Lijnders kan in Maastricht weer over een voltallige selectie beschikken. Wojciech Golla keert terug van een schorsing en Steeven Langil is hersteld van zijn knieblessure.

 

In De Geusselt ligt, helaas, een kunstgrasmat. NEC heeft dit seizoen pas twee keer gewonnen op die ondergrond, terwijl het vijf keer onderuit ging. Op dit moment speelt bij NEC één speler met een verleden bij MVV: Sven Braken. Hij speelde tot dusver drie keer tegen zijn oude club. Hij zegevierde twee maal, scoorde twee maal, maar ging ook een keer hard onderuit (3-0). De spits kijkt uit naar het duel. "Ik ken er nog veel mensen, maar ook daar moeten we winnen", vertelde Braken.

 

Scheidsrechter

De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie. De laatste keer dat hij een wedstrijd van de Nijmegaren floot is alweer twee jaar geleden. Hij zag Feyenoord toen in extremis ontsnappen en met 1-2 van het veld afstappen. Het voorlaatste duel dat onder zijn leiding stond was de derby tegen Vitesse. Toen won NEC wel, met 2-1. De wedstrijd wordt vrijdagavond LIVE uitgezonden op FOX Sports 5 en is te volgen via ons Twitter-account. Met een fitte, maar bovenal gebrande selectie en de steun van het volle uitvak, waar ruim 200 supporters plaats zullen nemen, moet MVV te verslaan zijn. Finale ronde nummer 25 trapt af om 20:00. Forza NEC!

 

Foto: Rob Koppers

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS