LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

22-10-2019 01:27 UUR Door: Sander Janssen

Vertrouwen groeit bij Kvida: "Paar foutjes moeten er nog uit"


NEC hield maandag voor het eerst sinds maart twee keer op rij de nul. Na de 1-0 zege op Jong PSV van vrijdag wonnen de Nijmegenaren met 0-2 bij Jong AZ. Verdediger Josef Kvida was dan ook blij met het drukke weekend.

 

“Dit geeft vertrouwen”, zei hij tegen ForzaNEC. “We hebben bijna niks weggegeven en de drie punten gaan mee naar huis. We stonden heel compact en konden van daaruit de bal veroveren en aanvallen. Dat ging goed en daar moeten we mee doorgaan. Er moeten nog wat foutjes uit. Negentig minuten volhouden. Ik ben blij met de nul.”

 

“We hebben donderdag de tactiek besproken, vanaf de eerste minuut moesten we compact spelen”, vervolgde de Tsjech. “We wisten dat de kansen dan zouden komen. We waren in de hele wedstrijd de betere ploeg en gelukkig hebben we twee goals gemaakt. Jong AZ kan goed voetballen, dat wisten we. Daarom stonden we compact en wachtten we op hun fouten.”

 

De terugkeer van Rens van Eijden is belangrijk voor NEC, dat met de aanvoerder binnen de lijnen een stuk rustiger oogt. “Vorig seizoen hebben we ook al een paar wedstrijden samen gespeeld. Dat ging best goed. Ik ben blij dat hij terug is en het is fijn voor hem dat hij helemaal fit is. We moeten zo doorgaan en veel punten pakken.” Dat er precies in de twee duels met Van Eijden in de basis de nul wordt gehouden, berust volgens Kvida meer op toeval. “Alle spelers voegen iets toe en niemand is zeker van zijn plek.”

 

Drukke tijden voor NEC, dat vrijdag MVV ontvangt en volgende week op bezoek gaat bij Excelsior (dinsdag, beker) en SC Cambuur (vrijdag). “Ook tegen MVV moeten we negentig minuten scherp zijn. Als we dan hetzelfde doen als vandaag, winnen we weer. Vanaf dinsdag werken we weer toe naar vrijdag. Het vertrouwen is gegroeid. We weten dat we een goede ploeg hebben. In het begin was het geluk soms niet aan onze kant. Ik hoop nu dat het onze kant opvalt. De stijgende lijn moeten we doortrekken.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS