LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-02-2020 12:48 UUR Door: Redactie

Vermakelijke jeugdderby tussen NEC en Vitesse eindigt onbeslist


Het 019-team van de academie van NEC Nijmegen is met een gelijkspel uit de wedstrijd tegen rivaal Vitesse gekomen. Na een snelle 0-1 achterstand was het Joep van der Sluijs die tien minuten voor rust een penalty feilloos binnenschoot. Het was een vermakelijke wedstrijd met vuurwerk, opstootjes, spanning en leuk voetbal.

 

Ook al was een jeugdwedstrijd, de mensen keken hier naar uit. De Eendracht ligt naast het stadion, tegenstander was Vitesse, dus de spanning zat er goed in aan de kant van NEC. Met het vertrouwen zat het wel goed bij de Nijmegenaren, met vier gewonnen wedstrijden na de winterstop en nog geen tegengoal. Tegenstander Vitesse, onder leiding van Theo Janssen en Rein Baart (oud-keeper NEC), tankte ook flink wat vertrouwen voor deze wedstrijd. De drie vorige wedstrijden werden gewonnen. Met acht goals voor en drie goals tegen moest NEC dus op de hoede zijn, zeker omdat de Arnhemmers voor de KNVB-Beker ook nog de leeftijdsgenoten van Ajax uitschakelde. Voor de winterstop werd deze wedstrijd gespeeld op Papendal. Na een ongelukkig eigen doelpunt, al vroeg in de wedstrijd, was het Vitesse die aan het langste eind trok en met 1 – 0 won. NEC was dus uit op revanche.

 

Trainer Mark Otten kon niet beschikken over Dirk Proper. De geboren Elstenaar was vrijdagavond uitblinker bij NEC-Helmond Sport en speelde zaterdag zodoende niet mee. Jordy Ruizendaal heeft een terugval gehad in zijn blessure, Nino Noordanus begon weer op de bank. Syb van Ottele was daarentegen wel weer fit en begon gelijk in de basis, wat ten koste ging van Sergio Hughes. Hughes was vorige week nog verantwoordelijk voor een treffer.

 

 

Na een mooie vuurwerkshow bij de opkomst van enkele supporters was het Vitesse dat het eerste kwartier fel uit de startblokken schoot. Of het een beetje spanning was bij de spelers van NEC? Het leidde uiteindelijk tot een 0-1 na een verdedigend misverstand waar Aness Serghini optimaal van profiteerde en zijn team op voorsprong zette.

 

 

 

 

 

Het leek wel of NEC, onder toeziend oog van Bart van Rooij en Dirk Proper, de spanning na deze tegentreffer eindelijk kon laten varen. Het begon beter te voetballen en kreeg ook goede kansen. Bart Ebbers was er een keer heel dichtbij en ook Joep van der Sluijs mocht een keer aanleggen. De Arnhemse doelman Kesting stond beide keren in de weg. Het was een beetje wachten op de gelijkmaker, die er na 35 dan eindelijk kwam. Ebbers werd neergelegd in het strafschopgebied en scheidsrechter Varol wijst zonder enige twijfel naar de stip. Van der Sluijs mocht aanleggen en stuurde Kesting de andere kant op.

 

 

 

Opluchting aldaar bij NEC, die het enkele minuten later even moest ontgelden. Na een onschuldig duel bij de zijlijn slaat de vlam in de pan bij enkele spelers van beide kanten en duurde het enkele minuten voordat de rust weer terug was gekeerd. Scheidsrechter Varol wist het met beide aanvoerders keurig op te lossen en deed het zonder kaarten af.

 

 

Tweede helft
De tweede helft was van Nijmeegse en Arnhemse zijde matig. Kansen kwamen er niet meer, Vitesse hoopte op een foutje achterin bij NEC, die dan weer hoopte om via de zijkanten kansen te creëren. Geen van beide werd nog echt gevaarlijk, in de gehele tweede helft. Bij Vitesse liep het tot de rand van het zestienmetergebied, bij NEC kwamen de ballen niet aan op de juiste momenten. Ook enkele wissels aan beide kanten mochten niet baten en zo werd bleef het na 90 minuten 1-1, in een wedstrijd die ook niet echt een winnaar verdiende in een derby die vooral in de eerste helft alles had wat een derby zoals deze moet hebben. “Dat hoort erbij, dat gebeurt gewoon.”, zei Jeffrey Leiwakabessy na afloop.

 

 

Ondanks dit gelijkspel en het incasseren van de eerste tegengoal, blijft NEC na vijf wedstrijden op de eerste plek staan en mag het zich gaan opmaken voor de verre uitwedstrijd bij FC Emmen 019. Deze jongens verloren zaterdag met 3 – 1 op bezoek bij NAC Breda.

 

Opstelling NEC Nijmegen 019
R. Roefs; R. Van Hees; R. Stuurwold; L. Rebergen (R. Vranken, ’59); L. Veenendaal; B. Derks; B. Ebbers; S. van Ottele (B. Startk, ‘80); V. Duits (S. Hughes, ’46); J. van der Sluijs; V. Smit

 

Opstelling Vitesse 019
J. Kesting; K. Bui; B. Leeflang; E. Mostert; M. Manhoef; J. Houtriet (D. Huisman, ‘46); J. Dahlhaus (P. Fosu-Mensah, ’65); E. Cornelisse; E. Hernandez (O. Musawi’76); Y. Oukilli (J. Kogeldans, ’70); A. Serghini

 

Wedstrijdverloop
’14 – doelpunt Aness Serghini, 0 – 1
’34 – gele kaart Jayden Houtriet
’35 – doelpunt Joep van der Sluijs, 1 – 1
’65 – gele kaart Enrico Hernandez
’76 – gele kaart Nouri Cheng
’87 – gele kaart Brend Leeflang

 

Foto's: Lars BraamBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS