LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-02-2019 13:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Verdonk blikt terug op komst Lijnders: "Iedereen was verbaasd"


Calvin Verdonk is tegenwoordig vaste waarde bij Feyenoord. De linksback was vorig seizoen in Nijmegen ook basisspeler, maar overtuigde niet bepaald. "In het begin was ik een van de beteren met passen, trappen en positie-spelletjes, maar naarmate het seizoen vorderde, ging ik mee in het niveau van de meeste spelers daar. Gek is dat, je voelt het minder worden", blikt de 21-jarige Verdonk terug.

 

Vol verbazing zag hij hoe NEC in de winterstop 180 graden draaide. "Iedereen was verbaasd toen Remco Oversier een berichtje plaatste in de groepsapp waarin stond dat Pepijn Lijnders onze nieuwe trainer werd", aldus Verdonk tegenover VI. Hij erkent dat NEC het onder Adrie Bogers prima deed. "We wonnen onze wedstrijden vrij makkelijk. We hadden het prima met Bogers, hij was lekker duidelijk, zette het goed neer, we behaalden resultaten en toch greep de club in. Achteraf kun je stellen dat het geen slimme beslissing is geweest."

 

Lijnders

Verdonk heeft geen slechte woorden over voor zijn ex-trainer Lijnders. "Je zag meteen dat hij een goede veldtrainer is, zijn oefenstof was echt heel goed. Maar de oefeningen die hij ons liet doen, waren voor de groep waarmee hij moest werken gewoon te hoog gegrepen. Veel spelers snapten er niks van. Hij wilde te veel in één keer. In de omgang met spelers vond ik hem ook goed, maar het probleem is dat wij niet konden brengen wat hij wilde. Als je Liverpool ziet voetballen, met dat constante pressen en positie-wisselingen, daar is echt aan gewerkt, maar wel met spelers die dat kunnen uitvoeren. Lijnders wilde ons ook zo laten spelen, maar tussen Liverpool en NEC zit natuurlijk een wereld van verschil."

 

Hoewel Bogers beter bij die selectie paste, is hij niet per se een betere trainer. Verdonk: "Maar hij kon zich wel beter verplaatsen in onze kwaliteiten. Hij zorgde gewoon dat het logisch stond en gaf niet te veel ingewikkelde opdrachten mee, maar we stonden wel bovenaan. Na Lijnders ging het ineens stukken minder goed, alleen vind ik niet dat het zijn schuld was. Hij had eigenlijk gedaan waarvoor hij was gekomen, het probleem was dat wij veel minder goed waren dan de spelers met wie hij gewend was te werken in Liverpool."

 

Het hele verhaal met Verdonk, die aan het begin van het seizoen nog met de Rotterdamse beloften mee zou moeten gaan trainen, lees je hier.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS