LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-09-2019 18:18 UUR Door: Sander Janssen

Velikonja schakelde Branderhorst in voor informatie over NEC


Etien Velikonja wil in Nederland laten zien wat hij kan, wat eerder door een blessure niet lukte bij Willem II. De dertigjarige spits werd maandagmiddag gepresenteerd bij NEC en gaf aan ForzaNEC een van zijn eerste interviews als speler van de Nijmeegse club.

 

"Ik voel me heel goed", begon de Sloveen. "Ik ben blij om terug in Nederland te zijn bij een mooie club met mooie fans. Ik heb hier een goed gevoel bij. Ik ken NEC al jaren. Ik volg het Nederlandse voetbal en NEC speelde jaren in de Eredivisie. Gewoon een goede club. Ik heb informatie ingewonnen bij verschillende mensen."

 

"Ik heb ook met Mattijs Branderhorst gesproken, hem ken ik nog van onze tijd bij Willem II", vervolgde Velikonja. "Hij is heel positief. Mattijs is een great guy met een positieve mentaliteit. Van hem heb ik bruikbare info gekregen. We moeten die mentaliteit ook hebben. We moeten ambitie hebben en een echt team zijn, binnen en buiten het veld."

 

Velikonja heeft geen specifiek doel gesteld voor zichzelf. "Als spits wil je natuurlijk veel scoren, maar het is meer dan dat. Ik wil het team helpen met assists en met het tonen van vechtersmentaliteit. We moeten als team winnen, daar draait het om. Als ik daarmee help door te scoren, is dat alleen maar mooi. Ik ben linksbenig. Ik kruip graag achter de linies en zet de verdediging van de tegenstander graag onder druk."

 

Afgelopen zaterdag speelde Velikonja nog mee in een wedstrijd van ND Gorica in Slovenië. "Het waren heel drukke dagen. Gorica is de club waar ik ben doorgebroken. Ze hadden het moeilijk en ik wilde de graag uit de brand helpen toen ze me begin dit jaar vroegen. Ze staan er nu beter voor, dus ik kon nu met een goed gevoel vertrekken. Ik ben nog steeds ambitieus en ik wil NEC graag helpen. Ik ga mijn best doen."

 

Velikonja kwam in 2017 met hoge verwachtingen binnen bij Willem II, maar kwam door een kruisbandblessure niet verder dan vijf wedstrijden en drie goals. "Dat is gebeurd. Dit is een nieuw seizoen, nieuwe club. Ik kan niet wachten om te beginnen. Het zit mee dat we vrijdag geen wedstrijd hebben, dan kan ik langer wennen aan mijn nieuwe teamgenoten en aan wat de trainers van me vragen.

 

Flemming

Zian Flemming werd maandag ook gepresenteerd. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van PEC Zwolle en maakte een lange dag mee. "Ik was hier om acht uur en het is nu vijf uur, dus dat zijn serieuze werkdagen. Het was fijn om meteen bij de groep aan te sluiten. Elk voetbalteam is anders, maar ik deed gewoon mijn ding. Dan gaat het heel snel. Ik vind het hier heel relaxed. Het is goed geregeld. Zo in het bos, het heeft wel wat. Het straalt rust uit."

 

Flemming kent nog een paar spelers van NEC. "Ik heb met Terry in Jong Ajax gespeeld en ik volgde hem ook toen hij bij NEC ging spelen. Verder ken ik Bas Kuipers ook. Met hem heb ik op school gezeten, ook al zat hij in de zesde en ik in de eerste. Hij speelde toen ook bij Ajax. Norbert ken ik ook, maar hij was er vanwege zijn blessure nu niet."

 

De middenvelder heeft een duidelijk doel voor ogen. "Ik wil hier laten zien dat ik in de basis hoor bij PEC Zwolle. Daar heb ik een jaar de tijd voor. Er zitten ook wat tussendoelen bij. Ik wil hier wekelijks spelen, veel doelpunten maken en assists geven. Gewoon vlammen. Ik ben twee jaar op rij topscorer geweest in de voorbereiding bij PEC, dus ik kan wel doelpunten maken. Ik hou ervan om bij de goal te komen of om uit te halen met een schot van afstand. Ik ben een 10 die graag scoort."

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS