LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

10-12-2018 20:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Van Zundert bezorgt beloften plek in kampioenspoule met hattrick


Lowie van Zundert had maandagavond slechts 24 minuten nodig voor een hattrick tegen de beloften van Go Ahead Eagles. Na een snelle 4-0 voorsprong maakten de Nijmegenaren het onnodig spannend tegen de Deventenaren, maar stapten uiteindelijk met de overwinning van het veld af: 4-3. Het betekende plaatsing voor de promotiepoule voor de ploeg van Ron de Groot.

 

Met nog geen zes minuten op de klok legde de scheidsrechter van dienst de bal al op de stip. Lowie van Zundert benutte de strafschop en zag zijn team drie minuten later alweer de score verdubbelen. Paolo Sabak zette met een fraaie lob de 2-0 op het scorebord. In de 20e minuut tekende Van Zundert voor zijn tweede van de avond met een individuele actie en nog geen vier minuten later completeerde de spits zijn hattrick met een hard geplaatst schot: 4-0.

 

Vlak voor rust deden de Deventenaren via Givian Werkhoven iets terug en daar lieten de gasten het niet bij, want al snel na rust werd het via Pieter Langedijk 4-2. Na een uur spelen maakte Rick Ketting de marge zelfs één, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij. Het was de eerste nederlaag voor de beloften van Go Ahead sinds 27 augustus afgelopen zomer.

 

NEC begon aan het duel in de wetenschap dat het moest winnen van de rood-gele beloften om een plek in de kampioenspoule af te dingen. Uiteindelijk dwongen de Nijmegenaren een ticket af door op de 3e plaats te eindigen in de reservecompetitie.

 

Opstelling Jong NEC: Van Duin; Spierings, Buwalda, Van Zutphen, Wouters; Hoogveld (C), Sabak, Jansen; Haouat, Van Zundert, Romeny.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS