LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-09-2019 21:03 UUR Door: Redactie

Van Schaik verklaart huurschuld: "We zijn van plan om te betalen"


NEC wil de betalingsachterstand aan de gemeente Nijmegen voor de huur van het Goffertstadion en De Eendracht snel terugbetalen. De Nijmeegse club moet waarschijnlijk wel eerst een ander probleem oplossen: Fenerbahçe is NEC nog een deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu verschuldigd.

 

De betalingsproblemen van NEC komen niet als een verrassing voor de gemeente. "We staan continu in contact", laat Van Schaik weten aan ForzaNEC. "Zij hebben ons er telkens op geattendeerd als we contact hadden, via schrijven en persoonlijk contact. Wij hebben ook onze redenen aangegeven. We zijn natuurlijk van plan om te betalen, maar we hebben zelf ook te maken met een grote uitstaande debiteur. Dat is momenteel het probleem."

 

Lees ook: Fenerbahçe moet nog betalen voor Kadioglu

 

Van Schaik verwacht dan ook niet dat dit verhaal negatieve gevolgen zal hebben voor de relatie tussen NEC en de gemeente. "De contacten zijn goed. We bespreken veel op diverse terreinen en we zijn de afgelopen periode ook open geweest. Dit is een uitdagende situatie waar de club zich in bevindt na de tweede degradatie."

 

De algemeen directeur benadrukt nog maar een keer dat het voor NEC cruciaal is om het Goffertstadion zo snel mogelijk te renoveren. "De gemeente weet dat we met een veel te hoge huur en vooral onderhoudslasten en investeringen worden geconfronteerd. Daarom is een nieuw stadion met meer mogelijkheden een absolute noodzaak. Anders bestaat NEC echt niet meer over drie jaar, want dit is niet lang meer te dragen door de club."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS