LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-09-2019 17:27 UUR Door: Sander Janssen

Van Schaik: "Velikonja heeft wat NEC zoekt"


Wilco van Schaik beleeft een drukke Deadline Day bij NEC. Na de komst van Zian Flemming en het vertrek van Sven Braken werd ook bekend dat Etien Velikonja naar Nijmegen komt. De algemeen directeur legt uit hoe hij bij Velikonja uitkwam.

 

"Toen dat van Sven ging spelen, zijn we in ons netwerk gaan kijken en onze contacten nagegaan", vertelde Van Schaik aan ForzaNEC. "Dan kijk je of er nog verrassingen tussen zitten. Etien kwam bij Nick en mij op de radar. We zijn z'n carrière en statistieken nagegaan, hebben wedstrijden bekeken, contact gezocht met mensen die met hem gewerkt hebben. Hij paste in het profiel."

 

Velikonja scoorde in zijn carrière meer dan honderd keer in driehonderd wedstrijden. "Zijn statistieken zijn goed. Hij is zeer ambitieus, zeer gedreven. Hij heeft nagenoeg een heel seizoen gespeeld en de hele voorbereiding gedraaid. Bij ons is hij overgekomen als een echte prof. Hij gaat voorop, wil verantwoordelijkheid nemen. Etien heeft wat wij zochten en heeft ook nog de ideale leeftijd van dertig. Daar hebben we er niet veel van in deze selectie. Op een van de twee posities die we zochten, moesten we een ervaren spelen halen."

 

Zo heeft NEC al drie transfers gedaan op Deadline Day. "En we zijn nog niet klaar", sloot Van Schaik af.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS