LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-12-2018 14:02 UUR Door: Redactie

Van Schaik: “Eerst een visie, dan pas een nieuwe td”


Wilco van Schaik heeft dinsdag het vertrek van zijn collega-directeur Remco Oversier uitgelegd. De algemeen directeur bevestigde op de radio bij RN7 nogmaals dat de visie van de club en Oversier uit elkaar liggen en gaf aan dat NEC nog niet aan een vervanger heeft gedacht.

 

“Ik begrijp dat dit voor de buitenwereld vrij plotseling is”, sprak Van Schaik. “We voeren dagelijks gesprekken en met de rvc maandelijks. De voorzitter is duidelijk geweest, er was een verschil van inzicht. We kijken naar hoe we samen tot prestaties kunnen komen en hebben het vorige seizoen in de zomer geëvalueerd. Ook keken we vooruit en toen bleek dat de visies uiteen liepen.”

 

Van Schaik benadrukt dat de beslissing niet over één nacht ijs is gegaan. NEC presteerde de afgelopen weken ondermaats en herpakte zich vrijdag met een 5-1 zege op FC Volendam. “Maar dan zou deze beslissing op basis van resultaat zijn geweest. We hebben inhoudelijke discussies gevoerd, niet aan de hand van één wedstrijd. Een verschil van inzicht gaat daar niet over. We kijken terug en vooruit. Over de brede lijn hebben we deze beslissing genomen. Een overwinning of verlies maakt daar niet voor uit.”

 

Lees ook: Oversier: "Doorgaan was niet goed"

 

Wat het verschil van inzicht precies was, wilde Van Schaik niet zeggen. “Ik denk dat we dan te inhoudelijk worden. Voor ons is het belangrijk dat we een visie hebben waarmee we komen tot prestaties. Er is genoeg voetbalkennis aanwezig, nu moeten we goed op papier zetten wat de visie is. Als club heb je een visie en daarbij trek je mensen aan. Dat kan ook andersom, maar dat doen wij niet. Remco heeft zeker op bepaalde terreinen zijn toevoegingen gehad, denk niet dat het helemaal slecht was. Maar we willen nieuwe mensen aantrekken die een visie hebben zoals NEC het wil zien. Dan spreek je van beleid en krijg je rust aan het technische front, want het is onrustig geweest.”

 

Over de opvolging van Oversier is nog weinig gesproken. “We hebben de afgelopen maanden eerst de visie besproken en die moeten we goed op papier zetten voordat we aan namen gaan denken. Ik ben continu in gesprek met mensen uit de voetbalwereld en sta open voor nieuwe ontwikkelingen. We hebben nog geen naam, zelfs nog geen kandidatenlijst. We moeten eerst de filosofie van de club zuiver krijgen. We moeten ook niet gaan voor de naam, maar voor iemand die past bij de visie van de club.”

 

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS