LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-02-2020 17:40 UUR Door: Redactie

Van Schaik: "Dit is de keerzijde van ons succes"


Wilco van Schaik heeft er een hoofdpijndossier bij. De algemeen directeur van NEC kan naast al het gebeuren rondom de club zelf, nu ook op zoek naar een hoofd jeugdopleiding en hoofd jeugdscouting. Van Schaik reageert op de website op het vertrek van Roscher en Scholten.

 

Lees ook: Roscher en Scholten vertrekken bij voetbalacademie NEC

 

Allereerst gaat hij in op Roscher, de man die na 26 jaar in dienst van NEC vertrekt naar de KNVB. “We betreuren het vertrek van Iddo. Een vakman, een kenner en een man met een enorme werkethos met een hart voor talent en ontwikkelen van jeugdspelers. Iddo heeft geweldig werk geleverd bij NEC. Mede dankzij hem zijn we uitgegroeid tot één van de meest succesvolle opleidingen in Nederland."

 

"De andere kant is dat er de laatste jaren steeds meer aan Iddo werd getrokken vanuit allerlei vakgebieden. De KNVB haalt met Iddo een ervaren persoon binnen, een man met meerwaarde. We gaan Iddo missen, maar dit is de keerzijde van ons succes. We gaan direct op zoek naar een opvolger, waarbij we inzetten op het maken van nieuwe stappen in de ontwikkeling van onze academie.’’

 

Ook Scholten, die de academie in drie jaar een boel kleur heeft gegeven met een commercieel plan en het binden van partnerclubs, gaat aan een nieuwe uitdaging beginnen. Wat precies, is nog niet bekend. Van Schaik: “Net zoals in het voetbal op het veld zie je dat we ook mensen ontwikkelen naast het veld. In dit geval zie je dat bij Dominique bij de academie. Dominique heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkelt, op diverse terreinen. Van technisch tot commercieel, van organisatie tot beleid. Dit trok de aandacht van meerdere clubs en uiteindelijk heeft Dominique gekozen voor een nieuwe uitdaging. Geheel begrijpelijk voor een man in de bloei van zijn leven die stappen wil maken in zijn carrière."

 

"Dat andere organisaties een kijkje in onze keuken komen nemen betekent dat we het goed doen. Het is nu aan ons om weer nieuwe succesvolle collega’s aan te trekken, waarbij ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Wij gunnen Dominique deze nieuwe uitdaging en danken hem voor zijn inzet, betrokkenheid en de resultaten die hij heeft behaald voor NEC", aldus Van Schaik. 

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS