LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-05-2019 19:22 UUR Door: Redactie

Van Ottele en Proper Europees Kampioen met Oranje onder 17


NEC-spelers Syb van Ottele en Dirk Proper zijn vanavond Europees Kampioen geworden met Oranje onder 17. In de finale werd Italië verslagen met 4-2.

Na 19 minuten kwam Oranje op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sontje Hansen. In de 37e minuut tikte Naoufal Bannis na een vrije trap van Ki-Jana Hoever de 2-0 binnen. Op slag van rust nam Ian Maatsen de bal van een meter of 20 op de slof en de bal verdween in de hoek: 3-0. Al snel de tweede helft kwam Italië nog terug, nadat een corner niet goed werd uitverdedigd: 3-1. In de 70e minuut schoot de ingevallen Naci Ünüvar de 4-1 binnen. Vier minuten voor tijd mocht Proper nog invallen. Vlak voor tijd viel er nog een doelpunt voor Italië, een foute uittrap van Calvin Raatsie leidde tot de 4-2. Van Ottele zat de hele wedstrijd op de bank.

Van Ottele begon alleen in de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk (2-0 nederlaag) in de basis, maar werd in de rust gewisseld. Proper speelde wel negentig minuten tegen Frankrijk en een halve wedstrijd tegen Engeland (5-2 winst).

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS