LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-07-2019 15:30 UUR Door: Redactie

Van Landschoot negentiende Belg in dienst van NEC


Jellert van Landschoot speelt dit seizoen op huurbasis voor NEC. De 21-jarige middenvelder uit België is zeker niet de eerste uit zijn land die zijn geluk beproeft in Nijmegen. De speler van Club Brugge is de negentiende Belg in dienst van NEC en voegt zich bij een groep van vier landgenoten die nu al bij de club onder contract staan.

 

Dimitri Davidovic was dertig jaar lang de enige Belg die ooit voor NEC uitkwam. Hij speelde tussen 1969 en 1971 in Nijmegen. Pas in 2000 werd Pieter Collen de tweede. Daarna volgden spelers als Bart Van den Eede, Günther Vanaudenaerde en Naïm Aarab. Misschien wel de meest populaire Belg van NEC, Björn Vleminckx, kwam in 2009 en vertrok twee jaar later voor een recordbedrag naar Club Brugge.

 

 

De laatste jaren trok NEC steeds vaker Belgische spelers aan. Bijvoorbeeld Marnick Vermijl, Seydina Diarra, Muhammed Mert en Mike Vanhamel. Erg succesvol waren zij niet. Anthony Limbombe was dat wel. Hij speelde net als Vleminckx twee jaar voor NEC om vervolgens naar Club Brugge te vertrekken. Mogelijk bewandelt Jonathan Okita hetzelfde pas, maar dan al binnen één seizoen.

 

Andere Belgen die ooit onder contract stonden bij NEC zijn Roddy Kambala, Thomas Chatelle (gehuurd) en Bart Buysse. Nu spelen er, naast Van Landschoot, vier Zuiderburen: Mathias Bossaerts, Paolo Sabak, Leroy Labylle en Mike Trésor Ndayishimiye.

 

Foto’s: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS