LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-08-2019 22:26 UUR Door: Julian Paardekooper

Van Landschoot maakt eerste goal: "Hadden het eerste uur controle"


Jellert van Landschoot pakte vrijdagavond zijn eerste driepunter én maakte zijn eerste doelpunt in het rood, groen, zwart. De Belg is blij dat zijn team twee systemen beheert en de omschakeling naar de 5-3-2 formatie prima uitvoerde. "Daarmee gaven we eigenlijk geen kans weg."

 

"We hebben er even op moeten wachten, maar hij voelt lekker. Na de domper tegen FC Eindhoven pakten we gelukkig nog een puntje bij Jong Ajax, maar uiteindelijk was 1 punt uit de eerste twee wedstrijden teleurstellend. We wisten dat we vandaag moesten winnen, anders zouden we afhaken. Nu kunnen we mee, dat doet deugd."

 

Voor Roda gold eigenlijk hetzelfde: ook zij kenden een stroeve start met slechts een puntje tegen Almere City. "We wisten dat zij ook moesten en daardoor zat er ook wat spanning op. Dat was terug te zien in het spel. Ondanks dat het wat onrustig oogde, had ik het gevoel dat wij het eerste uur wel de controle hadden. Het hielp daarin mee dat we wat gelukkig op voorsprong kwamen."

 

Van Landschoot acteerde, net als tegen Jong Ajax, op de tienpositie. "Het was even zoeken, maar vandaag was het al een stuk beter dan vorige week. Ik ben vooral blij dat ik nu het vertrouwen krijg en dan moet ik belangrijk zijn voor het team. Dat heb ik vandaag gedaan met de goal, het was een mooi moment voor de 0-2." Niet lang daarna kreeg de middenvelder de uitgelezen kans het duel te beslissen. "Het was een goede actie van Randy die de bal teruglegde, maar ik schoot de bal recht tegen een verdediger. Dat zijn verbeterpuntjes."

 

In plaats van 0-3 werd het daarna 1-2. "Je weet dat zij gaan komen en het publiek erachter gaan staan. We werden te onrustig en liepen teveel achter de bal aan, in plaats van dat we het duel zelf beslisten." NEC schakelde over naar de 5-2-3, die in de voorbereiding meermaals beoefend werd. "Het is fijn dat we snel kunnen omschakelen tijdens de wedstrijd. Het is een pluim voor ons team dat we daarmee eigenlijk geen kans hebben weggegeven. Hooguit wat opportunistische voorzetten", besluit Van Landschoot.

 

Foto: Rob Koppers

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS