LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-11-2019 13:09 UUR Door: Sander Janssen

Van Landschoot is ambitieus: "We gaan vol voor de periode"


Jellert van Landschoot zit goed in zijn vel bij NEC. De middenvelder is de laatste weken zeker van een basisplaats in een elftal dat steeds meer draait en het goed doet in de tweede periode. De Nijmegenaren wonnen vrijdag met 3-0 van TOP Oss.

 

"Dit geeft een goed gevoel", zei Van Landschoot tegen ForzaNEC. "We hadden op voorhand veel vertrouwen in deze wedstrijd, maar je weet dat het iedere wedstrijd moeilijk kan worden en dat we ook van deze ploeg moeten winnen. Dat hebben we gedaan, we hebben onze taak volbracht. Dat is heerlijk."

 

Toch ging het zeker in de tweede helft bij vlagen moeizaam, maar NEC overleefde die fase. "We wisten dat het niet makkelijk ging worden. We kwamen goed op 1-0, daarna hadden we het even moeilijk. Na de 2-0 hadden we het weer onder controle. We begonnen wel goed. We zitten in een goede fase en deze lijn willen we doortrekken. Daarom wilden we vanaf het begin er staan en dat deden we ook. De 1-0 was ook mooie goal, daar hebben we deze week nog op getraind."

 

TOP had enkele dreigende fases, maar slaagde er niet in om NEC pijn te doen. De Nijmegenaren hielden al vijf competitiewedstrijden op rij de nul. "Zij hebben ook hun kwaliteiten, maar wij zitten in een goede periode en de dingen lopen zoals het hoort. Dat doet veel deugd. Ik heb in het begin van het seizoen al gezegd dat we echt veel kwaliteiten hebben, alleen startten we niet goed. Nu doen we volop mee om de periode."

 

Tegen TOP had NEC ook meer de bal dan een week eerder tegen SC Cambuur. "We wisten dat Cambuur een goede ploeg was die 22 goals had gemaakt in eigen huis. We waren gewaarschuwd. Tegen Oss wisten we dat we zelf het spel moesten maken en dat hebben we gedaan. Er zijn heus nog dingen die beter kunnen, niet denken dat alles nu goed is, maar als we dit volhouden gaan we een mooi seizoen tegemoet."

 

NEC staat nu alleen bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel en Van Landschoot is duidelijk: hij wil die prijs pakken. "De weg is nog lang, maar ik denk dat we ambitieus mogen zijn. We hebben dertien punten gepakt in vijf wedstrijden en we krijgen nu Helmond-uit en Jong Utrecht-thuis. Als NEC moeten we gewoon zeggen: we gaan hier vol voor. We staan er goed voor en we moeten er hard voor werken. Er zijn nog veel wedstrijden, maar die periodetitel is wel wat we willen."

 

Foto: Orange Pictures

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS