LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-08-2018 17:28 UUR Door: Sander Janssen

Van Eijden wil NEC terugbrengen naar Eredivisie


Rens van Eijden is vrijdagmiddag groots onthaald in de Stevenskerk in Nijmegen. De van AZ teruggekeerde verdediger komt transfervrij over en tekent voor drie seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Zo lijkt een voetbalpensioen in Nijmegen veiliggesteld.

 

"Het had van mij niet zo groots gehoeven, maar ik snap wel dat dit een goede manier is om te zorgen voor binding tussen de club, de stad en de fans", zei Van Eijden tegen ForzaNEC.nl. "Ik ben een vrij simpele gozer. Ik snap wel dat dit werkt. Hopelijk zorgt het voor positiviteit, want dat hebben we nodig. Wat dat betreft vind ik het wel mooi dat de club het op deze manier aanpakt."

Van Eijden heeft bijna weer rust aan zijn hoofd. "Het waren rumoerige weken, je hebt er genoeg over kunnen lezen op internet en social media. Ik ben al een tijdje in gesprek geweest met NEC, maar er speelden ook andere dingen. Op een gegeven moment moet je een keuze maken en ben je ook afhankelijk van de clubs. Ik ben blij dat het uiteindelijk is goedgekomen."

Eerder speelde de verdediger al zeven jaar voor NEC. Toen hij vertrok eindigde NEC als tiende in de Eredivisie, maar het seizoen erna degradeerde de club. "Vanaf de buitenkant is het makkelijk oordelen. Ik weet hoe moeilijk het is voor NEC om in de Eredivisie te blijven en te degraderen, ik heb het zelf meegemaakt. Ik weet ook dat het een hoop teweegbrengt bij de mensen. Het is zonde dat NEC niet in de Eredivisie speelt. Dat is ook een reden geweest om hier te komen. Als ik over een paar jaar terugkijk op mijn carrière en zie dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan om NEC terug te brengen waar het hoort, haal ik daar voldoening uit."

 

Van Eijden is zeker niet de enige ervaren speler die NEC tot nu toe haalde, denkend aan Gino Coutinho, Randy Wolters en Joey van den Berg. "Er zijn goede spelers gehaald die zich hebben bewezen op meerdere niveau's, maar de andere teams zitten ook niet stil. Er is een geduchte concurrentiestrijd en het wordt een spannende competitie. Het zou mooi zijn als we goed starten, dan zit je er meteen lekker in. Ik denk dat een club zo groot als NEC altijd moet meedoen om de titel. Directe promotie zal lastig worden, maar via de play-offs kun je ook het doel bereiken."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS