LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

26-06-2019 16:25 UUR Door: Sander Janssen

Van Eijden op de weg terug: “Rentree duurt nog wel even”


Rens van Eijden meldde zich woensdag op de eerste training van NEC. Dat was iets eerder dan verwacht, aangezien de aanvoerder nog revalideert van een liesblessure. Van Eijden is ook zeker nog niet hersteld, maar wilde graag zijn gezicht laten zien.

 

“Wat er vandaag op het programma stond, kon ik meedoen”, verklaart Van Eijden tegen ForzaNEC. “Maar in principe duurt het nog even voordat ik fit ben. Het gaat wel goed. Ik ben op 5 april geopereerd, dus het is nu bijna drie maanden. Het protocol is vier tot zes maanden herstel. In de loop van de voorbereiding zal ik vaker met groepstrainingen meedoen. Het loopwerk kan ik prima aan meedoen. Daarna volgt het passes/trappen en positiespel.”

 

De verdediger gaat met de nieuwe trainers in gesprek over zijn verdere revalidatieschema. “De invulling is pas sinds kort bekend, dus ik ga snel met de technische en medische staf zitten om te bespreken hoe het voor beide partijen het beste is om uiteindelijk aan te sluiten. Ik kan veel meedoen bij NEC en minder extern, of volledig richten op herstel en daarna helemaal fit aansluiten. Daarover moeten we het nog hebben. Ik verwacht binnen twee weken vaker op de club te zijn.”

 

Van Eijden bracht zijn vrije tijd veel door in de sportschool. “Ik ben twee weken op vakantie geweest en verder ben ik elke dag aan de bak geweest. Ik heb niks te klagen. Het verloopt volgens protocol. Het lijkt alsof alles meezit. Bij sommige dingen heb ik nog wel wat last. Ik heb vanaf januari geen wedstrijd gespeeld, dus het is een andere belasting. En ik heb er pas tweeënhalve maand van mijn revalidatie opzitten. Het is vervelend, maar ik kan het nu niet meer terugdraaien.”

 

Vorig seizoen

Terwijl Van Eijden geblesseerd moest toekijken, blameerde NEC zich in de play-offs om promotie door met 3-0 te verliezen van RKC. “Ook dat kunnen we niet terugdraaien. We beginnen aan een nieuw seizoen, hopelijk hebben we met z’n allen lering getrokken uit wat er vorig jaar is gebeurd. Dat moeten we nu toepassen. Ik heb er honderd procent vertrouwen in. De selectie die vandaag op het veld stond is prima. Er is veel fout gegaan. Spelers hebben niet gepresteerd en het ging moeizaam met de club. Dat kunnen we nu rechtzetten. We moeten laten zien waarvoor we bij NEC spelen.”

 

Werken met drie hoofdtrainers - François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer - maakte Van Eijden nooit mee. “Dat is een keuze van de club en deze trainers hebben zich eraan verbonden. Dat moeten we een kans geven. Ook zij hebben lering getrokken uit vorig jaar. Zij kennen de club. Gezamenlijk moeten we er het beste van maken. Dat hebben we afgelopen jaar ook niet goed hebben gedaan. Het was meer ieder voor zich. We moeten elkaar verbinden en een eenheid vormen om uit te stralen dat wij NEC zijn en waartoe wij in staat zijn.”

 

Van Eijden is het niet eens met de kritiek die nu al van sommige kanten wordt geuit op de aanstelling van het trainerstrio. “Uiteindelijk word je afgerekend op de resultaten, zo simpel is het. Om nu al dingen af te schrijven zonder het een kans te geven, is veel te voorbarig. We moeten er met z’n allen voor gaan. Ik geloof erin dat we tot een prima seizoen kunnen komen met de lessen die we uit vorig seizoen hebben getrokken. Het is moeizaam, ik heb leukere eerste trainingen meegemaakt, maar zo is de situatie. Voor een topsporter is dit ook weer een uitdaging.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS