LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-12-2018 23:14 UUR Door: Sander Janssen

Van Eijden begrijpt fans: “Het is ook niet om aan te gluren”


Rens van Eijden maakte in zijn tijd bij NEC al veel mee, maar de elfde plek in de Eerste Divisie is voor de aanvoerder ook nieuw. De Nijmegenaren verloren vrijdag van MVV (0-1) en speelden een belabberde wedstrijd voor eigen publiek, dat na afloop een fluitconcert gaf en ‘schaam je kapot’ scandeerde.

 

“Het is triest dat we als NEC op deze plek staan”, begon Van Eijden tegen ForzaNEC.nl. “Die verantwoordelijkheid moeten we dragen. Ik hoorde ‘schaam je kapot’ vanaf de tribune, dat moeten we accepteren. Het is ook niet om aan te gluren. Het is moeilijk, frustrerend. Elfde in de Eerste Divisie is een absoluut dieptepunt. Zeker ook gezien de selectie die er staat. Beneden alle peil.”

 

De aanvoerder ging juist met nieuw vertrouwen richting het duel met MVV na de wedstrijden tegen FC Volendam en FC Den Bosch. “Tegen Den Bosch hebben we goed gespeeld, tegen Volendam een prima overwinning. Dat was een periode waarin we, door irritaties over en weer, juist dichter naar elkaar toe groeiden. Wat je dan vandaag laat zien, is zwaar onder de maat. Iedereen zoekt naar een verklaring en die heb ik nu niet. Als we het vinden, moeten we dat vooral intern bespreken en niet in emotie na afloop.”

 

Tegen MVV was het armoe troef. Voorin werd nauwelijks iets gecreëerd en uit een van de weinige kansen van MVV was na ruim een half uur raak. “We krijgen weer een lelijke tegengoal. We krijgen ze te vaak op een knullige manier tegen. Dan loop je achter de feiten aan. Vervolgens creëer je niks. Dan mis je het gevoel dat je voor elkaar door het vuur wil gaan, die echte wil met de steun van het publiek. Het was gewoon een tamme avond en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor.”

 

Het is een repeterend verhaal voor NEC dit seizoen. De Nijmegenaren kunnen bij Telstar met 0-3 winnen en Volendam in eigen huis met 5-1 verslaan, maar verliezen net zo makkelijk thuis met 1-5 van TOP Oss en met 4-0 bij Jong Ajax. “Het is nu zoeken naar wat het probleem is. Als we een verklaring hadden, dan was dit niet zo vaak voorgekomen. Het is simpelweg niet goed genoeg. De vragen spoken al langere tijd door ons hoofd, maar we hebben er geen grip op.”

 

NEC sluit 2018 komende vrijdag af op bezoek bij FC Twente. “Je moet je nooit gewonnen geven, maar we moeten ook kritisch zijn en blijven. Kijken waar het fout gaat en je dan weer opladen. Tegen Twente is het wel weer een kans om je te revancheren en te laten zien wat je wel kan. We kunnen alleen niet meer terugvallen op de uitspraak dat we NEC zijn met een prima selectie met veel kwaliteit, want we hebben te vaak laten zien dat we het niet kunnen brengen.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS