LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-04-2019 23:19 UUR Door: Sander Janssen

Van den Berg weer geschorst: "Lekker systeem, met die kaarten"


Joey van den Berg keerde vrijdag terug van een schorsing en stond meteen in de basis tegen FC Volendam. De Nijmegenaren wonnen op de valreep met 2-3, maar Van den Berg pakte wel zijn tiende gele kaart en is daardoor maandag wéér geschorst als NEC het opneemt tegen RKC Waalwijk. Daarnaast moet de aanvoerder vanaf nu bij iedere gele kaart opnieuw toekijken.

 

Spelers zijn na vijf en tien gele kaarten automatisch geschorst en daarna bij iedere extra gele kaart, tot frustratie van Van den Berg. "Lekker systeem, met die kaarten", zei de routinier na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Dat is in het buitenland veel beter geregeld. Volgens mij was het eerst zelfs al bij acht gele kaarten, dus het is al opgeschroefd. Maandag doe ik niet mee."

 

Het betekent ook dat FOX Sports-verslaggever Christian Willaert nog meer geld van Van den Berg krijgt. Iedere rode kaart levert hem vijftig euro op en iedere gele kaart tien euro. "Dat heeft-ie goed ingeschat. Ik had er zelf meer vertrouwen in. Hij krijgt nu tweehonderd euro van me, volgens mij. Hij had mij eerst honderd euro gegeven. Nu moeten we wel promoveren, anders wordt het heel duur voor me."

 

Van den Berg kwam juist net terug van een schorsing van drie duels na een domme rode kaart tegenm Jong Ajax. "Dat is klote. Het is nooit leuk om vanaf de tribune naar je eigen team te moeten kijken. Dan heb je er geen invloed op. Dat blijf ik lastig vinden, maar het zijn de consequenties van dingen die je zelf hebt veroorzaakt."

 

Wedstrijd

NEC maakte het zichzelf moeilijk in Volendam na een droomstart met twee vroege goals. "Het was even spannend. 0-2 is een gevaarlijke score. Bij een tegengoal krijgen zij er weer geloof in. Nou, ik ging onder die bal door en zij maakten 'm. Zij bleven erin geloven, ook omdat wij stopten met voetballen. Als zij niet doorstappen van achteruit, moet je juist opbouwen om een overtal te creëren."

 

De ploeg had de wedstrijd beter moeten 'lezen', aldus Van den Berg. "Wij deden echt te weinig met de bal. Als je in het begin ziet hoe wij voetbalden... Op een gegeven moment staken we er geen energie meer in. We moeten een wedstrijd lezen. Als dat was we in het begin doen effect heeft, waarom zou je er dan mee stoppen? Het is wel inherent aan een wedstrijd waarin je twee keer scoort. Dan worden spelers gemakzuchtig. En dan was er nog niet veel aan de hand, maar zij werden wel gevaarlijker."

 

Volendam waarschuwde NEC ook al een paar keer. "Ze kregen een paar goede schotkansen. Dan moet er een belletje gaan rinkelen, maar wij zijn hardleers of we willen niet leren. Het is allebei niet goed. Ik ben heel blij met de zege. Nu blijven we tot het einde meedoen. Ik weet niet wat de rest heeft gedaan, maar we moesten die laatste vier wedstrijden winnen om kans te maken."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS