LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-03-2019 23:34 UUR Door: Joram Janssen

Van den Berg voelt zich goed in de verdediging


Joey van den Berg speelde vrijdagavond tegen Roda JC als centrale verdediger en hield gelijk de nul. De aanvoerder zag dat NEC in de eerste helft de voorsprong verdiende en er daarna dapper voor vocht. Van den Berg is daarom tevreden.


"We hebben voorin het verschil gemaakt en zijn achterin weinig in de problemen gekomen. Het was af en toe wel penibel, maar we hebben goed geknokt", aldus Van den Berg, die normaal gesproken middenvelder is. "Voor mij is de positie centraal achterin niet nieuw, maar het was wel de eerste keer dit seizoen dat ik er stond, dus ik moest er wel even inkomen. Het ging best aardig. Ik denk toch dat het handig is voor de sturing voor de rest van de groep. Josef en Mathias praten wat minder. Dat komt met de leeftijd, dan kun je wat makkelijker die jongens te sturen en de omgeving goed neerzetten."


Vlak voor tijd leek het nog even alsof Roda een gelijkspel zou afdwingen, maar Mattijs Branderhorst hield zijn doel schoon. "Hij pakt die bal op het einde fantastisch. Het hele seizoen, vanaf Cambuur thuis, gingen dat soort ballen erin. Nu heb je wat geluk en pak je drie punten", aldus Van den Berg. "Roda is geen misselijk clubje, die gingen druk zetten in de tweede helft. Die nummer 10, Ba-Muaka Simakala, deed het beter en daar hadden we moeite mee. Dan zie je dat Roda echt een goede ploeg is, ze hebben niet voor niets de topscorer van de competitie in huis. Je hebt altijd veel dreiging ook met die watervlugge Gyliano van Velzen. Logisch dat zij in de tweede helft gevaarlijk hebt, maar we verzuimden daarvoor om de overwinning binnen te hengelen."


De overwinning heeft NEC met name te danken aan de scherpte en de drang naar voren in de eerste helft. " We zaten er in die fase fel op en in de tweede helft beginnen zij er dan na een tijdje toch in te geloven en is het lastig om die druk te blijven geven. Zij opereren goed als elftal, dus moesten we veel lange ballen spelen en werd het heel erg over en weer voetballen."


De thuiswedstrijd tegen Roda JC is het begin van een zwaar programma. De komende wedstrijden treedt NEC aan tegen FC Den Bosch, Sparta Rotterdam en Jong Ajax. "12 punten toch?", lacht Van den Berg. "Niks is makkelijk, wij moeten echt voor iedereen uitkijken, dat hebben we nu wel gezien. Van een zwaar programma wil ik niks weten. Hier kunnen we zeker vertrouwen uit putten, maar we moeten niet vergeten wat er eerder dit seizoen allemaal gebeurd is, dus we moeten scherp blijven.


Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS