LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-01-2019 23:20 UUR Door: Martijn Soetekouw

Van den Berg: ''De enige manier is gewoon doorgaan''


NEC wist vrijdagavond opnieuw niet te winnen. In eigen huis werd het 1-1 tegen Telstar. Na afloop sprak ForzaNEC.nl met reserve-aanvoerder Joey van den Berg. Volgens hem is de enige manier gewoon doorgaan.

''Ik heb wel een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd, omdat we hun wel voetballend gewoon onder druk hebben gekregen en wij ook beter waren dan Telstar, alleen je beloond jezelf niet. Zij zijn één keer in de zestien geweest en die bal valt dan net goed, dan ligt hij er in'', begint Van den Berg.

NEC begon met wat meer tempo aan de tweede helft, maar wist weinig kansen te creëren. ''Ik vond dat we vanaf het begin van de tweede helft er gelijk vol op zaten. Ik had echt gedacht dat we daar van zouden profiteren, maar hij viel telkens net niet goed en we gingen natuurlijk vertragen. Met Leroy (Labylle, red.) had je heel veel ruimte om te voetballen."

''Naar mate de wedstrijd vorderde dan gaan zij nog verder terug, dan worden de ruimtes kleiner en dan zou je iets opportunistischer moeten gaan voetballen en komt het nog meer op geluk aan. We hebben onszelf dus een beetje tekort gedaan. We hebben er denk ik alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen, maar voetbal is ook een beetje geluk af en toe en niet altijd even eerlijk.''

''Ik vond dat we vandaag heel veel zelfvertrouwen uitstraalden en dat we Telstar de baas waren. We moeten nu niet in de stress raken. Het heeft geen zin om nu te gaan karten of paintballen, dat slaat nergens op.'', aldus de reserve-captain.

Hoe moet NEC nu verder? ''Het zit al het hele seizoen niet mee. We moeten niet heel veel meer uitspreken, want we hebben heel veel uitgesproken aan het begin en elke keer hebben we onze doelen bij moeten stellen. Natuurlijk moet je voor de Play-offs gaan en dat is de enige kans om het seizoen nog een beetje kleur te geven. De enige manier wat je kan doen is gewoon doorgaan. We weten dat we het in huis hebben, maar het moet er wel uitkomen'', besluit Van den Berg.

 

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS