LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-06-2019 15:45 UUR Door: Redactie

Van den Berg boos op Reading: "Moest mijn tekengeld laten vallen"


Reading heeft het helemaal afgedaan bij Joey van den Berg. NEC huurde de ervaren verdediger annex middenvelder afgelopen seizoen van de Engelse club, maar de deal was bijna niet doorgegaan. Dat vertelt Van den Berg in het magazine van voetbalvakbond ProProf.

 

“Ik zat in Nijmegen al klaar voor de presentatie. In volledig tenue”, begint Van den Berg. “Telefoon uit Engeland. Dat ik mijn tekengeld moest laten vallen, als voorwaarde voor de verhuur aan NEC. Zeventigduizend pond! Ik zou daar geen recht meer op hebben bij een verhuur. Vies hè. Ik gunde die club echt niets, maar dan zou ik terug moeten. Dus heb ik het maar laten vallen.”

 

Van den Berg onthult dat NEC uiteindelijk de helft van het tekengeld, 35 duizend pond, heeft betaald. “Zo zie je maar, dat clubs toch proberen zo goedkoop mogelijk van spelers af te komen. Als ik echt principieel was geweest, had ik mijn tenue uitgedaan en was ik teruggegaan naar Reading. Maar alles was al geregeld. Ik kon moeilijk terug. Dat wisten zij ook. Teringlijers. Dat zie je vooral in het buitenland. Nederlandse clubs zijn heel fatsoenlijk.”

 

Toekomst

Van den Berg kende een teleurstellend seizoen bij NEC. De club eindigde op de negende plek en de routinier stond vooral bekend om het pakken van gele en rode kaarten. Aan stoppen denkt Van den Berg echter nog niet. “Als je wat ouder wordt, ga je meer nadenken over de toekomst, maar ik ben er nog niet uit. Ik heb hier nog een contract voor een jaar bij NEC met een optie voor nog een jaar. Dan moet ik maar eens kijken hoe het met de beentjes gaat.”

 

“Het liefst wil ik zo lang mogelijk blijven voetballen”, vervolgt Van den Berg. “Ik zou het pijnlijk vinden als mensen me zouden vragen: ‘Zou je er niet eens mee stoppen?’ Ik denk dat ik daar zelf realistisch genoeg voor ben. Het lichaam moet ook mee blijven werken, maar daar heb ik voorlopig geen last van. Hoewel, voetballen in de Eerste Divisie is wel pittig, met veel grote ruimtes die je moet belopen. In die zin heb ik me er wel een beetje op verkeken. In de Eredivisie gaat het wat makkelijker.”

 

Spijt van zijn keuze voor NEC heeft Van den Berg niet. “Toen ik vorig jaar kon kiezen tussen De Graafschap en NEC koos ik voor NEC omdat ik ervan uitging dat we voor de eerste plaats zouden gaan. Het is heel teleurstellend dat dat niet is gelukt. De voorwaarden van NEC voor na mijn carrière spraken mij ook meer aan. Zij gaan me daarbij helpen. NEC is een superbewogen club. Logisch dat het roerig wordt als het minder gaat. Ik vind het een fantastische club.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS