LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-09-2019 00:30 UUR Door: Sander Janssen

Van de Looi: "We creëren te weinig, dat is een probleem"


Tom van de Looi vindt dat NEC de nederlaag op bezoek bij FC Dordrecht (2-0) volledig aan zichzelf te wijten heeft. De middenvelder zag dat er weinig lukte bij de Nijmeegse ploeg en dat er voorin te weinig kansen werden gecreëerd.

 

“Dit komt hard aan”, sprak Van de Looi tegen ForzaNEC. “Het was een wedstrijd waarin we konden aanhaken, richting de plekken waar we horen te staan. Maar dat doen we niet, een keiharde nederlaag. Er zijn wedstrijden die je kansloos verliest en waar je er wat meer vrede mee kan hebben, maar dit hebben we volledig aan onszelf te wijten. Twee tegengoals uit vrije trappen en we hebben zelf veel te weinig gecreëerd.”

 

Onder toeziend oog van vader Erwin van de Looi kende NEC nog een redelijke start in Dordrecht. “We begonnen oké. Het baltempo was prima, we gingen van kant naar kant. Zij zakten ver in. Daarna kwamen ze wat meer in het spel. We kregen veel vrije trappen tegen. Onnodige overtredingen of de scheidsrechter floot wel snel. Slordig van ons, we brachten hen in het spel.”

 

Bij de openingstreffer kopte Van de Looi een vrije trap van Anass Achahbar onfortuinlijk in eigen doel. “Ik zag niet wat er gebeurde, maar ik hoorde net dat het een eigen doelpunt van mij was. De vrije trap kwam voor mij terecht. Ik wilde duelleren, maar de bal kwam op mijn achterhoofd terecht. Ik viel op de grond, keek om en zag de bal in het doel liggen.” Van de Looi kwam uiteindelijk in botsing met keeper Mattijs Branderhorst, die de bal weg wilde boksen maar mis tastte.

 

In de tweede helft moest NEC in de achtervolging. “We hadden iets meer het initiatief met een extra spits erbij, maar we creëerden gewoon veel te weinig kansen. Dat is een probleem bij ons. Uit ons eigen spel krijgen we te weinig kansen.” NEC probeerde vooral de vleugel te zoeken en voorzetten te geven. “Ik heb al eens eerder in een interview aangegeven dat je in het moderne voetbal niet meer zo snel scoort uit voorzetten. We moeten zorgen dat we de bal lang in de as houden en daar doorvoetballen, zodat we meer diepte en dynamiek in ons spel hebben.”

 

De aanvallen van NEC oogden zeker in de tweede helft voorspelbaar. “Dat komt ook doordat zij heel verdedigend speelden en iedereen terug hadden. Onze spitsen stonden voor het doel, wachtend op de bal. Maar ik ben het er wel mee eens dat het redelijk voorspelbaar was. Het wilde niet lukken, heel pijnlijk.” Dordrecht speelde met vijf verdedigers in een 5-3-2-systeem. “Het was lastig, maar daar lag het niet aan. Het zal een beetje cliché klinken, maar we hebben dit aan onszelf te wijten.”

 

Over een week kan NEC zich herstellen als Go Ahead Eagles op bezoek komt in Nijmegen. “We weten wat ons te doen staat: laten zien dat dit een incident was.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS