LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-08-2019 17:30 UUR Door: Sander Janssen

Van de Looi blij met keuze voor NEC: "Hier krijg ik een kans"


Tom van de Looi is woensdagmiddag tussen een horde kinderen voorgesteld als nieuwe speler van NEC. De twintigjarige middenvelder van FC Groningen speelt dit seizoen op huurbasis in Nijmegen. "Het is een bijzondere manier om iemand te presenteren, maar het past wel bij een volksclub en dat is NEC", zei Van de Looi tegen ForzaNEC.

 

NEC verraste het publiek vorig seizoen al meerdere malen met spelerspresentaties in de Sint-Stevenskerk, een ijssalon, een basisschool en de universiteit. Dit seizoen werd Mattijs Branderhorst al voorgesteld in de radiostudio van RN7 en nu stond Van de Looi tussen de kinderen, die hem vragen mochten stellen en met hem op de foto konden gaan.

 

De middenvelder vertelt hoe de overgang tot stand is gekomen. "NEC meldde zich bij mijn zaakwaarnemer met interesse. Daar raakte ik enthousiast door, ik wilde graag in gesprek. Daar werd ik nog meer enthousiast door en wilde ik hierheen komen. Ik heb hier een goed gevoel bij. Speeltijd kun je nooit garanderen, maar ik verwacht hier wel een kans te krijgen. Dan moet ik het goed invullen. Ik heb de hele voorbereiding meegedaan bij Groningen, de trainer kan me er maandag inzetten als hij dat wil."

 

Van de Looi richt zich op de positie van controlerende middenvelder naast Jellert van Landschoot. "Ik heb in de voorbereiding ook achterin gespeeld bij Groningen, maar ik ben hierheen gehaald als nummer 6. Ik focus me op die positie. Ik heb al wat spelers gezien en ik heb met de staf kennisgemaakt. Ik heb met twee hoofdtrainers gesproken en vandaag heb ik ze allemaal weer gezien. Dat er drie hoofdtrainers zijn, moet ook niet spannender gemaakt worden dan het is."

 

 

Bij Groningen kwam Van de Looi tot nu toe tot 35 Eredivisie-optredens. De Eerste Divisie is nieuw voor hem. "Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik kijk op vrijdag altijd de highlights. Het is een leuke competitie. Iedereen kan van iedereen winnen. Volgens mij is het wat meer fysiek. Ik bezoek regelmatig de gym."

 

Supporters moeten Van de Looi overigens niet zien als 'de nieuwe Jordy Bruijn'. "Jordy is een ander type speler dan ik, wat dynamischer, meer een 8. Maar ik kijk wel naar zijn route. Ik hoop hier veel minuten te maken, me te ontwikkelen en dan terug te keren naar Groningen om te zien wat er dan gebeurt."

 

Van de Looi kan donderdag even settelen in Nijmegen, dan is de selectie vrij. "Vrijdag gaan we volle bak. Ik ben hier heel goed opgevangen. Mijn vriendin en ik hebben al een huisje, maar er staat nog geen bed in. Vanavond slapen we nog in een hotel."

 

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS