LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

28-09-2019 13:30 UUR Door: Redactie

Update: Uerdingen-speler geeft toe dat hij Ponomarev een monster noemde


Er is in Duitsland opnieuw ophef ontstaan over Mikhail Ponomarev. De eigenaar van KFC Uerdingen, die met NEC in gesprek is over een mogelijk overbruggingskrediet, zou maandagavond na de verloren wedstrijd tegen Waldhof Mannheim (0-3) woedend de kleedkamer zijn binnengestapt.

 

Er circuleert een audiobestand van WhatsApp waarin een van de spelers van Uerdingen voormalig ploeggenoten vertelt over wat er die maandagavond gebeurde in de kleedkamer van de club. Duitse media kunnen er geen vinger achter krijgen of de opname daadwerkelijk van een speler van Uerdingen is. De club doet onderzoek naar de echtheid. Het bestand is ook in handen van ForzaNEC.

 

"We hebben al vaak een speech van hem gekregen", zegt de speler op de opname. "Maar dit ging echt te ver. Ik heb nog nooit in mijn carrière zo'n monster meegemaakt." Ponomarev zou minutenlang geschreeuwd hebben, een schop tegen een tafel hebben gegeven en met zijn vuist tegen een koeling hebben geslagen.

 

Woorden als 'idioot' en 'klootzak' zouden tevens zijn gevallen. "Onze fysiotherapeut moest bijna huilen", vervolgt de speler. "Het was krankzinnig. Als hij een mes bij zich had gehad, had hij ons ter plekke allemaal vermoord."

 

Een dag na de nederlaag vloog trainer Heiko Vogel eruit; de vierde ontslagen trainer in anderhalf jaar bij Uerdingen.

 

Ondertussen doen de fans van Uerdingen een oproep aan Ponomarev: stel een technisch directeur aan. "Meneer Ponomarev, u neemt graag de definitieve beslissing. Dat is uw goed recht als voorzitter en investeerder. Maar laat uzelf in ieder geval adviseren door professionals. Neem een technisch directeur aan, want zelfs Niko Weinhart die de functie nu lijkt in te vullen is daar niet geschikt voor", zo staat te lezen op fansite Schluesselszene.net.

 

Update:

 

Inmiddels is bekend geworden dat het audiofragment daadwerkelijk van een speler van KFC Uerdingen opkomt, namelijk van Manuel Konrad. De middenvelder heeft tegenover de Rheinischer Post zijn excuses aangeboden en noemde het 'overdreven satire' waarmee hij Ponomarev niet in een kwaad daglicht wilde stellen. "In tegendeel, want ik begrijp hem wel", zei Konrad. "Hij steekt veel geld in de club en de prestaties op het veld vallen tegen."

 

In de nieuwe Jarda Podcast is een deel van het fragment te horen, vanaf 25:22.

 

 

Het is zeker niet de eerste keer dat Mikhail Ponomarev in opspraak komt. Lees hieronder meer over de Russische zakenman.


Wie is Mikhail Ponomarev?

Een portret van de man wiens olieroebels mogelijk naar Nijmegen vloeien.
BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS