LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

11-06-2018 15:33 UUR Door: Redactie

Trip NEC O15-2 begint met teleurstelling en eindigt met prijs


NEC onder 15-2 heeft een bewogen weekend achter de rug. Het schaduwelftal keek weken uit naar een trip naar Boedapest, maar zag die reis in het water vallen. O15-2 won vervolgens wel het vervangende toernooi in Ede, waardoor het weekend alsnog positief eindigde.

Het team keek al lang uit naar het toetje van het seizoen: een internationaal toernooi in Boedapest en de bijhorende reis, mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Afgelopen weekend was het zover, maar vrijdagochtend al kwam de teleurstelling. Door een grote technische storing op het vliegveld van Boedapest werd de vlucht van O15-2 geannuleerd. Daardoor viel deelname aan het toernooi in duigen.

Ruim drie uur later was er een oplossing: een toernooi voor topamateurs bij DTS Ede waar NEC door de omstandigheden ook aan mocht deelnemen. Om toch het idee van een trainingskamp te krijgen, sloeg het team vanaf vrijdag het kamp op op Papendal. De volgende morgen reisde de ploeg al vroeg af naar Ede voor het toernooi, want de eerste wedstrijden begonnen al om 09:00 uur. De uitslagen op een rijtje:

Poulefase:
NEC - Hoogland 2-1
NEC - Bennekom 1-0
NEC - FC Trias 2-1
NEC - Zeeburgia O13 3-0
NEC - Elinkwijk 5-0
NEC - NVC 4-0
De laatste poulewedstrijd werd met 1-0 verloren Zo ging NEC op overtuigende wijze door naar de halve finale, waarin KFC (niet het kiprestaurant) de tegenstander was. NEC opende de score, maar door de gelijkmaker van KFC moesten er strafschoppen aan te pas komen. Bij 3-2 stopte de keeper de derde penalty van KFC. Daarna scoorden beide ploegen weer, waarna NEC voor de beslissing zorgde: 5-3. NEC plaatste zich voor de finale tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs.

Inmiddels was het 17:30 uur en na al acht wedstrijden te hebben gehad was het team behoorlijk vermoeid. Toch hield O15-2 de tegenstander op 0-0, waarna er weer een strafschoppenserie volgde. TOGB miste de tweede en derde penalty, terwijl NEC geen fout maakte en de prijs pakte. De dag werd afgesloten met pizza, de volgende dag volgden er nog een partijtje voetgolf en een quiz.

Zo was het na een grote teleurstelling toch een goed weekend voor de onder 15-2, gefeliciteerd met de prijs mannen!


De selectie van NEC onder 15-2:
Stan van Ballegooij
Djoi van Blijdeveen
Rens Clarijs
Danny Disveld
Daniël van Egmond
Tijn Janssen
Tygo Kersten
Camiel van de Klok
Kalle van Kuetsem
Luuk van Megen
Joep Melchers
Nidal Nouri
Senne Schevers
Sam Sow
Gijs Stolwijk
Laurens Vink
Tobias de Vries
Sam Wardenaar


Foto's: NEC/FC OssBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS