LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-10-2018 12:41 UUR Door: Joram Janssen

Transfervrije keepers: Wie kan blessure Alblas opvangen?


Afgelopen donderdag werd bekend dat Norbert Alblas er minstens tot en met de winterstop uitligt met een knieblessure. Eerder besloot Gino Coutinho al zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Omdat NEC nu alleen beschikt over Marco van Duin en Jong NEC-keeper Job Schuurman, moet Remco Oversier op zoek naar transfervrije keepers. ForzaNEC helpt hem een handje door alvast een lijstje op te stellen.


Foto's: Screenshots Youtube


1. Kees Heemskerk (laatste club: FC Den Bosch)

Voordat Kakhi Jordania de Brabantse club overnam, was Kees Heemskerk de eerste doelman van FC Den Bosch. Na vier seizoenen als eerste doelman besloot de 27-jarige Ajax-exponent zijn contract niet te verlengen. Afgelopen seizoen kwam hij tot 25 wedstrijden, waarin hij 33 tegengoals kreeg en 7 keer de nul hield. Een doelman die ervaring heeft in de competitie en nog steeds redelijk wedstrijdfit is, kan een goede tijdelijke eerste doelman voor NEC zijn.

 

2. Leonard Nienhuis (Sparta Rotterdam)

Leonard Nienhuis heeft in zijn carrière bijna 100 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en meer dan 50 een niveautje lager. Na dienstverbanden bij SC Veendam en SC Cambuur kwam hij vorig jaar terecht bij Sparta Rotterdam. Als reservedoelman achter Roy Kortsmit degradeerde hij in 2018 naar de Keuken Kampioen Divisie, waarna hij clubloos raakte. De Groninger is nog steeds maar 28 jaar en is dus wellicht te porren voor een dienstverband bij NEC.3. Przemyslaw Tyton (Deportivo la Coruña)

Przemyslaw Tyton is het meest bekend van zijn dienstverbanden bij Roda JC en PSV. Hoewel de Poolse doelman nooit onomstreden was in Limburg en Brabant leverde zijn periode in Nederland hem wel mooie dienstverbanden op bij VfB Stuttgart en Deportivo la Coruña. In de Bundesliga kende Tyton een prima seizoen, in Spanje was hij vooral wissel. Nu hij 31 jaar is en werkeloos ziet hij een tijdelijk dienstverband in de Keuken Kampioen Divisie misschien wel zitten.


4. Nikolay Mihaylov (Omonio Nicosia)

Om in het spoor te blijven van Tyton: ook Nikolay Mihaylov is na een periode in Nederland op de exotische tour gegaan. Hij leverde FC Twente in 2014 liefst 5,5 miljoen euro in 2014 op toen hij naar Hellas Verona vertrok. Vanaf daar ging zijn carrière bergaf: dienstverbanden in Turkije en Cyprus leverde hem weinig bekendheid op. Hij is nu voor de derde keer in vier jaar clubloos. NEC kan wellicht een reddingsboei zijn voor de Bulgaar die nog steeds pas 30 is. 5. Jesse Bertrams (SC Cambuur)

Jesse Bertrams komt uit de jeugdopleiding van PSV maar is nooit verder gekomen dan Jong PSV. Vorig jaar begon hij als basiskeeper aan het seizoen bij SC Cambuur, maar na negen wedstrijden en veertien tegengoals werd hij uit de basis verdreven. De rest van het seizoen was hij reserve. De Brabander is pas 23 jaar en zou bij NEC aan zijn tweede kans kunnen werken.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS